Transparency International a publicat topul coruptiei la nivel global pe 2010, in care analizeaza amploare fenomenului in 178 de tari la nivelul institutiilor publice. Europa are sase reprezentante in top zece cele mai putin corupte state, dar in acelasi timp multe dintre tarile ex-sovietice au inca un grad ridicat de coruptie, informeaza Business Insider.

  • Locul 10 - Romania

Romania s-a clasat in 2010 pe locul 69 la nivel mondial in ceea ce priveste coruptia, cu un scor de 3,7, fiind astfel mai putin corupta decat Bulgaria si alte tari din Europa, potrivit Transparency International.

Clasamentul realizat in fiecare an de organizatia Transparency acorda un punctaj maxim de 10 pentru cele mai putin corupte tari din lume si un punctaj mic pentre fruntasele in ceea ce priveste coruptia, scrie Wall-Street.ro.

Romania este la fel de corupta ca El Salvador, Panama sau Cuba.


  • Locul 9 - Bulgaria

Bulgaria ocupa locul 73 la nivel mondial in clasamentul Transparency International si are un scor in ceea ce priveste coruptia de 3,6.

Vecinii de la sud de Dunare se compara in ceea ce priveste nivelul coruptiei cu tari precum Trinidad si Tobago, El Salvador sau micul stat din Oceania Vanuatu.


  • Locul 8 - Grecia si Serbia

Grecia si Serbia se plaseaza pe locul 78 la nivel mondial si pe locul opt in Europa din punct de vedere al nivelului coruptiei.

Transparency International le-a acordat un scor de 3,5 puncte. Cele doua tari balcanice se pot compara in privinta coruptiei cu Lesoto, China si Columbia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.