Cofondatorul Apple si fost director general al companiei, Steve Jobs, a murit miercuri la varsta de 56 de ani, fiind bolnav de cancer pancreatic. Prietenii si fanii Apple si-au exprimat regretul pentru moartea sa, informeaza CNN.

"Suntem profund intristati sa anuntam ca Steve Jobs a decedat astazi", se arata intr-un scurt comunicat al consiliului de administratie al societatii.

"Apple a pierdut un vizionar si un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinta incredibila", a reactionat Cook, intr-un mesaj adresat angajatilor grupului, dat publicitatii, conform MEDIAFAX.

Moartea lui Steve Jobs nu a fost neasteptata. Cofondatorul Apple s-a luptat cu cancerul mai multi ani, iar in luna august si-a anuntat demisia din functia de CEO si presedinte al consiliului de administratie al Apple, urmand sa fie inlocuit de fostul COO al companiei Tim Cook.

"Am spus intotdeauna ca, daca va veni ziua in care nu-mi voi putea indeplini indatoririle in calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru", a scris Jobs, intr-o scrisoare adresata consiliului de administratie si "comunitatii Apple", potrivit www.tmz.com.

"Din nefericire, aceasta zi a venit. Demisionez deci din functia de director general al Apple ", a adaugat el.

  • Personalitati din toata lumea transmit mesaje de condoleante

Prietenii si colegii cofondatorului Apple au reactionat dupa moartea lui Steve Jobs, trimitand mesaje de condoleante familiei, scrie CNN.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg
, a postat pe site-ul de socializare un mesaj in memoria lui Steve Jobs: "Steve, multumesc pentru ca ai fost un mentor si un prieten. Multumesc ca ai aratat ca ceea ce ai construit poate schimba lumea. Imi va fi dor de tine".

Pe site-ul Google a fost postat un mesaj scurt: "Steve Jobs, 1955-2011". Atunci cand utilizatorii dau click pe numele lui Jobs, sunt redirectionati catre site-ul Apple.

Presedintele SUA, Barack Obama:
"Michelle si cu mine suntem tristi sa aflam de moartea lui Steve Jobs. Steve a fost unul dintre cei mai mari inventatori americani - suficient de curajos incat sa gandeasca diferit si sa creada ca poate schimba lumea. A fost suficient de talentat incat sa o faca. Prin faptul ca a construit cea mai mare companie americana in garajul sau, Steve Jobs a ilustrat perfect ingenuitatea americana. A revolutionat tehnologia, facand-o nu doar accesibila, ci si intuitiva si amuzanta. Astfel, a adus bucurie milioanelor de adulti si copii. Steve spunea ca traieste fiecare zi ca si cand ar fi ultima. Exact asa facea. Lumea a pierdut un vizionar".

Citeste si:
Xi Jinping ii asigura pe Mark Zuckerberg si Tim Cook ca tara sa va...
Xi Jinping ii asigura pe Mark...

  • Cine a fost Steve Jobs?
Steve Jobs a fondat compania intr-un garaj, in 1976, impreuna cu Steve Wozniak. El a demisionat in 1985, in urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere in 1997.

El a orchestrat de atunci lansarea unor produse vedeta, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifunctional iPhone, a carui ultima versiune a fost prezentata marti.

Un site de Internet va fi pus la dispozitia celor care vor sa-i aduca un omagiu lui Steve Jobs, a anuntat familia acestuia.

Citeste si:



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.