Acest lucru este dovedit de studii, spune Dave Morin, antreprenor si fost angajat ale Facebook. Potrivit lui Robin Dunbar, profesor de antropologie evolutionista la Oxford, nu poti sa fi prieten cu adevarat cu peste 50 de persoane o data si creierul tau nu poate gestiona o retea sociala mai mare de 150 de persoane.

Acum ganditi-va la miile de relatii online care se creea pe site-uri precum Twitter, Facebook si LinkedIn si la faptul ca tot mai des, tot mai multe persoaen isi pun intrebrea: "Cine este persoana aia care mi-a scris pe Wall?", scrie CNN.com.

Utilizatorul obisnuit de Facebook are o medie de 130 de prieteni. Aceasta supraincarcare de prieteni este motiv pentru care Morin, un fost angajat al Facebook, a creat o aplicatie pentru retelele sociale numita Path, care le limiteaza utilizatorilor sai numarul de prieteni la 50 sau mai putini. "Scopul acestei aplicatii este promovarea unui 'sharing' intim si memorabil", a explicat Morin.

"Path se axeaza pe prietenii apropiati si pe familie si pe dezvoltarea relatiilor cu cele mai apropiate 50 de persoane din viata ta" a declarat Morin in cadrul unei conferinte despre tehnologie care a avut loc de curand in Austin, Texas.

Setarile facute de Path sunt simple, pentru ca practic este o aplicatie pentru photo-sharing. In momentul in care va uitati la news feed-ul de le Path veti vedea fotografii din locurile unde familia si prietenii au fost de curand si mici bucati de text prin care va dati seama ce fac aceste persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.