BPN al PDL sustine angajarea raspunderii Guvernului pe doua pachete de lege referitoare la reglementarea salarizarii profesorilor si Codul Dialogului Social, a declarat, luni, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur.

El a precizat ca asumarea raspunderii Guvernului este o solutie "rapida, efcienta si necesara" si a precizat ca acest subiect a fost discutat in coalitie, iar primul ministru se va intalni, luni si marti, cu grupurile parlamentare ale PDL si aler partidelor din coalitie.

Flutur a precizat ca proiectul Codului Dialogului Social cuprinde reglementari referitoare la sindicate, patronate, contracte de munca.
Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, dupa sedinta BPN al PDL, ca legea privind salarizarea profesorilor "este in mare gata, sunt stabilite foarte clar grilele de salarizare pentru fiecare functie", urmand sa fie finalizata luni sau marti.

"Aceasta lege despre salarizarea cadrelor didactice este strict pentru anul 2011", a precizat Funeriu.


El a raspuns intrebarilor ziaristilor, aratand ca Guvernul a respectat si respecta deciziile instentelor pe tema salarizarii cadrelor didactice.
Coalitia a decis, in sedinta de luni, sa mandateze Guvernul sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru proiectul legii care limiteaza cresterile salariale pentru profesori, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale. Informatia a fost confirmata de prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu si liderul deputatilor democrat-liberali Mircea Toader.

Codul de Dialog Social cuprinde Legea patronatelor, Legea sindicatelor, Legea privind contractul colectiv de munca, Legea conflictului de munca si Legea CES. Acesta a fost supus dezbaterii publice in noiembrie 2010.

Pacaleala de 1 aprilie? Guvernul vrea sa plafoneze salariile profesorilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.