Tensiunile sociale si politice din Orientul Mijlociu si Nordul Africii au determinat o crestere continua a preturilor carburantilor practicate de marii producatori petrolieri.

Compania OMV Petrom va creste pretul benzinei si motorinei in urmatoarele zile din cauza majorarii cotatilor internationale ale petrolului, scrie MEDIAFAX.


"Noi facem ajustarea preturilor intr-o maniera moderata, tinand cont de evolutiile internationale. Noi capturam trendul, si nu neaparat varfurile de pret. Exista un grad de corelare cu cotatile internationale, dar varfurile nu au fost capturate de Petrom in ultimii sase ani. In urmatoarele zile vor fi cresteri de pret, dar nu vom prelua varfurile", a declarat directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Cea mai recenta majorare efectuata de OMV Petrom a fost in 16 februarie, cand motorina s-a scumpit cu sapte bani pe litru.

In replica, si ceilalti jucatori de pe piata locala de carburanti vor umbla la preturi. Rompetrol a scumpit ultima data benzina si motorina in data de 17 februarie, cu doi, respectiv sapte bani pe litru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.