Basescu, Boc, Ialomitianu au fost, joi, la BNR pentru a discuta cu Isarescu si conducerea executiva a bancii centrale, in cadrul unei intalniri de lucru.

In cursul intalnirii a fost analizat stadiul derularii acordurilor de finantare externa incheiate cu Uniunea Europeana, Fondul Monetar International, Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale.

"In acest context, a fost evidentiat faptul ca, pentru reluarea cresterii economice pe o baza sanatoasa, este esentiala continuarea consolidarii fiscale si a reformelor structurale, astfel incat implementarea obiectivelor pe termen mediu sa asigure un proces sustenabil de convergenta nominala si reala cu Uniunea Europeana", potrivit unui comunicat al BNR, citat de MEDIAFAX.

Romania a incheiat in primavara anului 2009 un acord de finantare externa pe doi ani cu FMI, Uniunea Europeana si Banca Mondiala, in valoare totala de aproximativ 20 miliarde euro.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania trebuie sa continue relatia cu Fondul Monetar International (FMI) printr-un acord precautionary, pentru stabilitate financiara, iar eventuale fonduri sa fie atrase de la Uniunea Europeana, din sumele puse la dispozitia statelor din afara zonei euro, scrie Wall-Street.

In primul discurs al guvernatorului Mugur Isarescu din 2011, el a spus ca Romania are nevoie de implementarea de reforme "mai profunde" in aria alocatiilor sociale si a personalului din sectorul public, care ar mai putea dura inca 1-2 ani, ceea ce va duce la intarzierea adoptarii euro fata de calendarul stabilit pentru 2015.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.