China va deveni cel mai important centru pentru inovatie din lume pana in 2020, depasind SUA si Japonia, potrivit unui sondaj realizat in randul populatiei din sase state de producatorul de medicamente AstraZeneca si citat de Reuters.

China este deja a doua mare economie a lumii, dupa ce a devenit "atelierul" industriei prelucratoare mondiale, si vizeaza acum segmente de piata pentru produse cu valoare ridicata prin cresterea investitiilor in cercetare, relateaza Mediafax.

In prezent, Statele Unite se afla pe prima pozitie in randul celor mai inovative state, considera 30% din cele 6.000 de persoane care au participat la studiu, fiind urmate de Japonia (25%) si China (14%).

Peste un deceniu, 27% din cei chestionati se asteapta ca pe primul loc sa se situeze China, urmata de India (17%), SUA (14%) si Japonia (12%). [China, cea mai mare economie a lumii?]

Mai multe detalii despreevolutia Chinei in urmatorii 10 ani cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.