Autoritatea americana pentru Telecomunicatii (FCC) a anuntat initierea unei anchete impotriva Google, dupa ce compania a recunoscut ca a colectat date private prin sistemul Street View.

"Luna trecuta, Google a dezvaluit ca masinile Street View au colectat parole, emailuri si alte informatii personale", a explicat purtatorul de cuvant al FCC (Federal Communications Commission), Michele Ellison.

"Pe baza acestor dezvaluiri, putem confirma ca anchetam daca este vorba de o incalcare a legislatiei",
adauga Ellison, potrivit MEDIAFAX.

FCC fusese sesizata in mai de organizatia Electronic Privacy Information Center, care dorea sa stie daca Google incalcase legislatia federala privind interceptarile.

Luna trecuta, Comisia pentru Comert exprima multumirea pentru angajamentele luate de Google in scopul evitarii repetarii unei astfel de erori.

Scandalul a izbucnit in mai, cand Google a recunoscut ca a primit, incepand din 2006, cantitati mari de date prin reteaua de servicii cartografice Google Maps si Google StreetView. Datele au fost colectate de masinile care se deplaseaza prin SUA si prin alte zeci de tari pentru a realiza fotografii panoramice. In octombrie, Google exprima regretul, precizand ca mailuri si parole de acces fusesera colectate din greseala si subliniind ca a distrus datele imediat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.