Dinu Patriciu ramane, pentru al doilea an consecutiv, cel mai bogat roman, cu o avere estimata de Forbes la 2,2 miliarde de euro.
Tiriac, care avea anul trecut o avere de 1 miliard euro, a fost detronat de Ioan Niculae, patronul Interagro, care devine astfel al doilea cel mai bogat roman, potrivit topului Forbes Romania 500 de miliardari, consultat de Wall-Street.

Conform revistei, Tiriac are, in prezent, o avere estimata la 850-900 milioane euro si ocupa locul trei, in timp ce avutia patronului Interagro a avansat in 2009 la 1,2 miliarde de euro.

Pe locul patru se afla Gabriel Popoviciu, cu o avere estimata la 600-650 milioane euro, iar pe locul cinci se gasesc fratii Cristescu, cu o avere estimata la 600 milioane euro.

Valorile averilor din top 500 miliardari au scazut in ultimul an cu 10 miliarde de euro. Omul de de afaceri Gigi Becali a ajuns de la o avere de 725 milioane de euro la 200 de milioane de euro in acest an, pe locul 27. Anul trecut, Gigi Becali era al saptelea roman in topul celor 500 de miliardari. In schimb, Capital il nominaliza anul trecut pe Becali drept cel mai bogat roman, averea sa fiind estimata la acea data la 2,5 miliarde de euro.

Fost arhitect, Dinu Patriciu a preluat in 1998 fosta companie de stat Rompetrol, al carei director executiv a devenit in 2001. Printr-o serie de achizitii, Patriciu a transformat Rompetrol intr-o companie multinationala, ce a inregistrat vanzari de 4,6 miliarde de dolari. In 2007, a vandut 75% din grup operatorului energetic de stat din Kazahstan, KazMunaiGaz, iar in acest an omul de afaceri a iesit complet din actionariatul Rompetrol. A investit in afaceri imobiliare, iar anul acesta a cumparat, prin intermediul companiei sale Black Sea Global Properties, Fabian Romania, un fond listat in Marea Britanie. De asemenea, Patriciu a preluat recent si controlul la fondul imobiliar Deutsche Land.

Topul integral il gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.