Presa americana ia masuri dure ca urmare a efectelor crizei economice mondiale, trecand la concedieri si la reducerea dividendelor, informeaza Reuters, potrivit NewsIn

Agentia de presa americana Associated Press (AP) a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa micsoreze cu 10% numarul angajatilor in 2009. AP are una dintre cele mai mari echipe de jurnalisti din lume, cu 4.000 de angajati in toata lumea, dintre care 3.000 numai in SUA. Agentia si-a inceput activitatea acum 162 de ani si are, in prezent, 240 de birouri in lume si peste 1.500 de ziare care cotizeaza. In contextul crizei economice, AP a trecut si la revizuirea rate card-urilor pentru publicitate, in sensul reducerii preturilor pentru publicatiile membre.

Pe de alta parte, compania de media americana New York Times a decis reducerea dividendelor cu aproape 75% si planuieste micsorarea cheltuielilor, dar si reevaluarea activelor, pentru a putea face fata scaderii investitiilor in publicitate, care afecteaza intreaga presa americana. Reducerea dividendelor este o masura de importanta majora pentru The Times, intrucat va genera mai multe lichiditati pentru plata datoriilor, care se ridica, in acest moment, la aproximativ 1.14 miliarde de dolari.

Principala publicatie detinuta de companie, cotidianul The New York Times, se confrunta cu o situatie delicata, avand in vedere scaderea veniturilor din publicitate, dar si a tirajului, in contextul cresterii semnificative a preferintei cititorilor pentru variantele online ale publicatiilor. Joi, la bursa de la New York, actiunile publicatiei The Times s-au inchis la valoarea de 5.72 de dolari, considerat cel mai mic nivel atins de la inceputul anilor '80.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.