Pana la finele lui 2008, producatorul francez auto Renault, va continua sa reduca productia pentru a reduce stocurile de autoturisme. Conducerea Renault doreste sa mentina stocurile la un nivel similar celui de la sfarsitul lui 2007, pentru a se proteja de scaderea brusca a pietelor, informeaza NewsIn.

"Pe piata auto, grav afectata de criza financiara globala, vanzarile Renault au scazut cu 14,1% in octombrie, fata de aceeasi perioada a anului trecut", potrivi unui comunicat al companiei, publicat vineri, in care se precizeaza ca deteriorarea mediului economic pe piata europeana s-a agravat in octombrie.

Pe piata din Europa, vanzarile grupului au scazut cu 16% in octombrie, in ton cu tendinta pietei, care s-a contractat cu 15%, in aceeasi perioada.

"Criza financiara a devenit mai acuta, afectand in primul rand vanzarile", au anuntat reprezentantii companiei.

Principalele piete emergente de desfacere ale grupului - Renault, Rusia, Brazilia, Romania si Turcia - s-au contractat puternic, iar piata masinor second-hand a continuat sa scada, in special in Europa.

Renault, care detine o participatie de 44% in cadrul companiei japoneze Nissan, nu are o expunere directa la declinul pietei auto din Statele Unite, unde vanzarile au scazut pana la un minim al ultimilor 25 de ani si unde producatorii auto solicita sprijinul finnaciar al guvernului.

Compania a anuntat recent ca va disponibiliza 6.000 de angajati in Europa, dintre care 4.900 in Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.