Scaderea ratingului Romaniei este o decizie "extrem de periculoasa", ce ar putea reduce drastic intrarile de capital si ar putea afecta sustenabilitatea deficitului de cont curent, intensificand dezavantajele Romaniei identificate de S&P, a spus ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.
"Astfel de decizii sunt extrem de periculoase, putand exacerba trendurile mentionate de agentia de rating, respectiv reducerea drastica a intrarilor de capital si sustenabilitatea deficitului de cont curent, in conditiile in care Romania a manifestat o rezistenta sporita la efectele recente produse de criza financiara internationala", a precizat ministrul Vosganian.

Totodata, argumentele care au stat la baza deciziei S&P de retrogradare a Romaniei se regasesc si in cazul altor tari "in anumite situatii chiar la niveluri mai ingrijoratoare", mai spune Vosganian, care caracterizeaza anuntul agentiei de rating ca "surprinzator".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.