Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj a primit notificari de concediere pentru 700 de angajati din zona Turda. Firmele Sticla Turda, CESOM Turda si Ariesul Turda sunt cele trei intrepinderi care urmeaza sa faca disponibilizarile, informeaza NewsIn.

Firmele Sticla Turda, producator de sticla, CESOM Turda care produce incaltaminte si o firma din domeniul turismului, Ariesul Turda au trimis saptamana aceasta catre AJOFM Cluj decizia de disponibilizare a 400, 160 si respectiv 140 de angajati.

Noi vom lua in evidenta persoanele disponibilizate, iar pentr sticlari va trebuie sa facem cursuri de reconversie profesionala pentru ca nu este o meserie cautata, iar pentru cusatori avem oferta de locuri de munca pentru Cluj”, a spus Daniel Don, directorul executiv al AJOFM Cluj.

Municipiul Turda are deja 808 someri, la care se vor adauga si cei 700 de angajati care urmeaza sa fie concediati in urmatoarele doua saptamani.

Daniel Don sustine ca la nivelul judetului Cluj au fost reduse locuri de munca vacante. „Problema e ca s-au redus locurile de munca. In aceasta vara aveam 2.000 de oferte de locuri de munca pe Cluj, acum avem 700. Probabil multi dintre agentii comerciali au contracte externe, iar in contextul crizei mondiale au fost si ei afectati, astfel ca au restras locurile de munca de pe piata”, a mai spus Don.

Disponibilizarile din Turda se pare ca nu sunt singurele din judetul Cluj. Daniel Don sustine ca in orasul Huedin, procesatorul de lapte Napolact se pregateste sa concedieze 97 de persoane si fabrica de mobila Vladeasa alti 300. Iar la Combinatul de celuloza Somes SA Dej, se prefigureaza disponibilizarea a alte 450 de persoane, insa la Dej inca exista negocieri intre sindicat si patronat.

„Problema de la Huedin este mai grava pentru ca, daca la Turda avem Campia Turzii langa si o industrie de retail care se dezvolta, Huedinul este izolat si este o zona monoindustriala. Aici vom avea in urmatoarea perioada 400 de disponibilizari si avem momentan 7 oferte de locuri de munca. Suntem in negocieri cu o firma care produce scaune sa mai angajeze 40 de persoane”, a concluzionat Don.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.