Viteza de crestere a creditului se va tempera in viitor probabil pana la un ritm anual de 25-30%, de la 50-60% in ultimele luni, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

El a repetat ca BNR nu s-a opus niciodata cresterii creditului, ci a urmarit sa tempereze viteza de crestere a acestuia.

Ritmul anual de crestere a creditului neguvernamental s-a temperat puternic in ultimele doua luni din vara, cu 13 puncte procentuale, de la 63,4% in iunie pana la 55,8% in iulie si 50,4% in august, pe fondul discutiilor despre noul regulament de creditare al bancii centrale, intrat in vigoare la inceputul acestei luni, arata NewsIn.

In 11 septembrie, directorul din cadrul diviziei de stabilitate financiara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Ion Dragulin, estima o reducere a ritmului de crestere a creditarii cu 10-12 puncte procentuale pana la sfarsitul acestui an, fata de nivelul din iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.