Honeywell a anuntat finalizarea programului „Profesorii Honeywell la Space Academy”, la care au participat 9 profesori romani alaturi de alti 336 de profesori din intreaga lume.
Anul acesta, profesorii participanti din Bucuresti, Oradea, Dambovita, Ploiesti, Lugoj si Constanta au luat parte la programele organizate la U.S. Space & Rocket Center din Huntsville, Alabama, in perioada 11 - 30 iunie 2008.

Profesorii Honeywell la Space Academy au participat la 50 de ore de cursuri de dezvoltare profesionala precum si la un program intensiv de educare ce pune accentul pe stiinta spatiala si explorare. Activitatile includ cursuri de instruire in clase, laboratoare si traininguri pe teren, care se desfasoara conform standardelor de predare a fizicii si matematicii. Fiecare profesor a avut oportunitatea unica de a lua parte la exercitii de instruire pentru astronauti, incluzand simulari de mare performanta cu avionul cu reactie, misiuni spatiale bazate pe scenarii, traininguri de supravietuire pe uscat si in apa precum si programe de dinamica de zbor de ultima generatie.

Irina Caragea, profesor de geografie la Scoala Generala nr. 1, "I.H. Radulescu" din Bucuresti impartaseste o parte din experienta traita la NASA: “Experienta in cadrul programului Profesorii Honeywell la Space Academy a fost incredibila - un curs de perfectionare in metode interactive de predare, din care am invatat enorm de mult. Mi-au placut entuziasmul si profesionalismul consilierilor, dinamismul workshopurilor. Fiecare experiment, incercare, workshop a adus ceva nou, dar mai ales ceva ce imi va fi de folos la clasa, ceva ce pot incerca eu insami in activitatea de predare, astfel incat orele mele sa fie mai atractive, iar elevii mai interesati.”

Fiecare profesor Honeywell primeste o bursa completa in urma unui riguros proces de aplicare si selectie, prin implicarea a profesorilor concurenti din intreaga lume. Profesorilor care au aplicat pentru bursa Honeywell li s-a cerut sa compuna un eseu de 500 de cuvinte prin care sa descrie instrumentele si tehnicile pe care le folosesc pentru motivarea studentilor sa se indrepte catre studiul domeniilor stintifice si sa urmeze cariere in domeniul tehnologic. Toate costurile de participare pentru profesorii Honeywell ce includ predarea pentru programul de sase zile, costurile de zbor pentru calatorie tur-retur, mese, cazari si materiale necesare programului sunt sustinute de Honeywell si de contributia a mai mult de 1.700 de angajati. De la startarea programului in 2004, Honeywell si angajatii sai au sponsorizat 995 de burse pentru profesorii din 34 de tari si 49 de state din SUA pentru participarea la programele „Profesorii Honeywell la Space Academy”.

Programele sunt parte a Honeywell Hometown Solutions, care se axeaza pe patru domenii: Siguranta familiala & Securitate; Gazduire & Adapost, Educatie in Fizica si Matematica; si Ajutor Umanitar. Impreuna cu institutii publice si non profit importante, Honeywell a dezvoltat programe puternice adresate acestor nevoi in comunitatile unde isi desfasoara activitatea. Mai multe informatii despre Honeywell Hometown Solutions pot fi gasite pe situl lor.

Cu o cifra de afaceri de peste 37 miliarde de dolari si utilizand o gama vasta de tehnologii si sisteme de productie, Honeywell este leader in servicii si produse aerospatiale, tehnologii de control pentru constructii, locuinte si hale industriale, produse pentru automobile, turbocompresoare si materiale speciale. Compania Honeywell are sediul in Morris Township, N.J., S.U.A., iar actiunile sale se tranzactioneaza la bursele din New York, Londra si Chicago. Pentru informatii suplimentare, consultati pagina www.honeywell.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.