Desi Tariceanu criticase dur, cu o zi inainte, activitatea MAE si voci din PNL cereau insistent demiterea lui Cioroianu, motivul invocat nu il reprezinta sirul lung de gafe care au marcat mandatul ministrului, ci cazul tragic Claudiu Crulic.

„Stiu ca din punct de vedere tehnic nu am nicio vina, dar am ales sa imi prezint demisia de onoare. Era vorba despre o viata de om, care e mult mai importanta decat mandatul unui ministru”, a declarat Cioroianu, citat de Gandul.

El a insistat ca isi da demisia chiar daca „vina n-a stat niciodata la masa cu ministrul”, dar face acest gest ca „semn al pretuirii pentru toti cei care muncesc in tara si in strainatate si pentru ministerul pe care l-a condus. Ministrul demisionar a mentionat pretul politic ce trebuie platit intr-un astfel de caz: „Nu vreau ca prieteni, colegi sau sustinatori liberali sa plateasca ceva din acest pret".

Citeste si:

"Ma voi intoarce la familie, la catedra, la Senat. Stiu ca timpul le va cerne pe toate si cu avantajul distantei, vor vedea lucrurile mai clare chiar cei care s-au grabit in judecarea mea si a faptelor mele", a mai spus seful MAE.

Jurnalul National face o trecere in revista a gafelor facute de Cioroianu. In timpul unei intilniri cu Condoleezza Rice, n-a putut sa spuna decit “da”, “sigur”, “corect”. Dupa cazul Mailat, Cioroianu a sugerat ca tiganii romani care comit infractiuni ar putea fi plasati in desertul egiptean. In timpul unei vizite in Italia, l-a salutat cu “Sa traiasca dom’ Argint” pe un urmarit international pentru infractiuni comise in Romania. Cind s-a hotarit repatrierea unor romance aflate in Gaza, Cioroianu anunta ca acestea sint la Tel Aviv, cind femeile nici nu apucasera sa treaca in Israel. Aflat intr-o vizita in Spania, fostul ministru de Ex­terne i-a spus regelui Spa­niei: “Good point” si i-a facut semnul de “ok”. Aflat in Macedonia, Cioroianu a confundat Georgia cu Azerbaidjanul.