„Rumeni di merda”(„romani de rahat”) si „Via acasa rumeni” („mergeti acasa romani”) – acestea sunt vorbele preferate ale tot mai multor italieni.
Extrema dreapta a profitat de scandalul provocat de crima comisa de Romulus Mailat pentru a pune gaz pe foc. Toata Roma a fost impanzita de afise din care te privesc ochii patrunzatori ai unei femei pline de sange. „Femeie italianca violata si ucisa de un rom. Italia plateste cu sange nebunia imigratiei”, scrie cu litere de o schiopa pe afisele prin care Partidul Forza Nuova si-a chemat sustinatorii, pentru duminica seara, la o demonstratie in Ponte Milvio. De altfel, fie ca sunt in metrou, fie ca sunt la vreo taverna, italienii discuta despre problema romanilor.

Pe langa atacarea grupului de romani, vineri seara, de mai multi barbati mascati, caz ramas pana acum cu autor necunoscut, au inceput sa apara si alte semne ale intolerantei. La Tivoli, unde locuieste o importanta comunitate de romani, au aparut pe tomberoane, in acest week-end, mesaje prevestitoare de rau. „Ucidem romanii”, au avertizat autorii amenintarii. „Pe strada, se uita cas la noi cand aud ca vorbim romaneste. ii auzim cum vorbesc italienii intre ei ca suntem stranieri si le facem probleme. Eu lucrez de la cinci dimineata pana seara in constructii. Pentru asta am venit si, dupa sase ani de lucru, sunt bagat in aceiasi oala cu un criminal”, a povestit Mihaita Canu, de 40 de ani, care locuieste in Tivoli.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.