Ministerul Justitiei (MJ) a anuntat, luni, ca nu exista o scrisoare din partea comisarului european Franco Frattini care ar face referire la Legea privind infiintarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

"Nu exista nicio pozitie oficiala din partea Comisiei Europene cu privire la Legea ANI si la posibilitatea activarii clauzei de salvgardare", precizeaza documentul MJ.

Ieri a venit si randul comisarului Frattini sa faca lumina in aceasta poveste.

Misiunea de evaluare a expertilor Comisiei Europene a constatat progrese si evolutii pozitive in toate cele patru domenii de monitorizare: reforma sistemului judiciar, infiintarea ANI, continuarea investigatiilor anticoruptie la nivel inalt si prevenirea si combaterea coruptiei in administratia publica locala. Comisarul pentru Justitie, Libertate si Securitate, Franco Frattini, nu a adresat recent nicio scrisoare catre autoritatile romane, a declarat marti pentru Rompres purtatorul de cuvant al Comisiei Europene pe probleme de justitie, libertate si afaceri interne, Friso Roscam-Abbing.

Luni, dupa convorbirile avute de delegatia PSD cu presedintele Traian Basescu, Victor Ponta a sustinut, la un post de televiziune, ca seful statului le-ar fi vorbit socialistilor despre o scrisoare a vicepresedintelui Comisiei Europene. Ulterior Ministerul Justitiei a negat, printr-un comunicat de presa, existenta vreunei scrisori din partea comisarului european pentru justitie, libertate si securitate, Franco Frattini, care ar face referire la Legea privind infiintarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate.

Purtatorul de cuvant Friso Roscam-Abbing a precizat ca, pana la data publicarii raportului privind stadiul progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformelor din justitie si luptei impotriva coruptiei - de asteptat la 27 iunie - executivul comunitar va continua sa solicite informatii si sa aiba contacte cu autoritatile de la Bucuresti pe aceasta tema. �Intotdeauna ne rezervam, fara nicio limitare in timp, libertatea de a purta discutii cu autoritatile competente sau alte persoane, de a trimite misiuni de experti sau de a colecta in alte moduri informatii�, a afirmat Friso Roscam-Abbing.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.