Ascensiunea mediatica a lui Gigi Becali la PRO TV s-a bazat pe o intelegere „subterana“ tripartita, menita a stinge datorii comerciale intre patronul Stelei, PRO TV si hotelul Marriott.

Mecanismul prin care Gigi Becali a devenit vedeta media, enuntat de insusi patronul Stelei, a fost confirmat pentru "Cotidianul" de prietenul sau Fathi Taher, fost administrator la Marriott: PRO TV datora bani lui Becali pentru drepturi tv ale meciurilor Stelei, iar Becali datora bani catre Marriott, chirie pentru sediul sau. PRO TV a stins datoria catre Be-cali mediatizindu-l la stiri, iar Becali si-a stins datoria catre Marriott atragind, in stirile PRO TV in care era erou, si imaginea hotelului. Membrii CNA isi amintesc ca PRO TV a fost primul si principalul vector de imagine al lui Gigi Becali, dar nu gasesc mijloace de sanctionare a acestei sofisticate reclame mascate.

Banuit pina acum, dar niciodata recunoscut, mecanismul prin care Gigi Becali a devenit, peste noapte, vedeta media la PRO TV a fost explicat sumar chiar de Gigi Becali, miercuri seara, pe B1 TV, la emisiunea "Nasul". "Era vorba despre o datorie pe care o avea media fata de Steaua, o firma care colaboreaza cu PRO TV, si eu trebuia sa platesc la Marriott (chiria pentru biroul sau - n.r.). Marriott ii dadea reclama la PRO TV, nu mai primeau banii si era o compensare in trei", a explicat Becali, care a mai precizat ca suma care trebuia compensata era "de 230.000", fara a preciza moneda.

Schema descrisa de Becali ar arata cam in felul urmator: firma apropiata PRO TV-ului datora bani lui Becali pentru drepturi de televizare a meciurilor Stelei; Becali datora bani catre Marriott, drept chirie a sediului sau. PRO TV a stins datoria catre Becali mediatizind-l la stiri, iar Becali si-a stins datoria catre Marriott atragind in stirile PRO TV in care era protagonist si imaginea hotelului.

Taher confirma

Omul de afaceri Fathi Taher, actionar la Marriott si prieten foarte bun cu Gigi Becali, ne-a confirmat ieri pactul dintre cele trei parti. "Intr-adevar, a fost incheiata o intelegere pe o perioada determinata. Totul a fost legal", spune Taher.

Dupa reconfigurarea actionariatului de la Marriott, a fost instalata o noua conducere a hotelului, care nu a mai agreat intelegerea incheiata anterior si i-a cerut lui Becali sa plateasca chiria pentru biroul din hotel. "Debitoarea a refuzat plata datoriilor restante", s-a plins in instanta Societatea Companiilor Hoteliere Grand, proprietara imobilului in care opereaza, sub franciza, hotelul Marriott. Becali a pierdut procesul si a fost obligat sa achite catre SCH Grand suma de 80.000 de euro. "Intelegerea a fost valabila doar pentru o perioada limitata. Becali a stat mai mult, iar chiria nu a mai fost compensata cu PRO TV", ne-a explicat Taher. Dupa ce s-a cer-tat cu reprezentantii Marriott, Becali si-a mutat biroul in noul sau palat din centrul Bucurestiului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.