Mecanismul prin care Gigi Becali a devenit vedeta media, enuntat de insusi patronul Stelei, a fost confirmat pentru "Cotidianul" de prietenul sau Fathi Taher, fost administrator la Marriott: PRO TV datora bani lui Becali pentru drepturi tv ale meciurilor Stelei, iar Becali datora bani catre Marriott, chirie pentru sediul sau. PRO TV a stins datoria catre Be-cali mediatizindu-l la stiri, iar Becali si-a stins datoria catre Marriott atragind, in stirile PRO TV in care era erou, si imaginea hotelului. Membrii CNA isi amintesc ca PRO TV a fost primul si principalul vector de imagine al lui Gigi Becali, dar nu gasesc mijloace de sanctionare a acestei sofisticate reclame mascate.

Banuit pina acum, dar niciodata recunoscut, mecanismul prin care Gigi Becali a devenit, peste noapte, vedeta media la PRO TV a fost explicat sumar chiar de Gigi Becali, miercuri seara, pe B1 TV, la emisiunea "Nasul". "Era vorba despre o datorie pe care o avea media fata de Steaua, o firma care colaboreaza cu PRO TV, si eu trebuia sa platesc la Marriott (chiria pentru biroul sau - n.r.). Marriott ii dadea reclama la PRO TV, nu mai primeau banii si era o compensare in trei", a explicat Becali, care a mai precizat ca suma care trebuia compensata era "de 230.000", fara a preciza moneda.

Schema descrisa de Becali ar arata cam in felul urmator: firma apropiata PRO TV-ului datora bani lui Becali pentru drepturi de televizare a meciurilor Stelei; Becali datora bani catre Marriott, drept chirie a sediului sau. PRO TV a stins datoria catre Becali mediatizind-l la stiri, iar Becali si-a stins datoria catre Marriott atragind in stirile PRO TV in care era protagonist si imaginea hotelului.

Citeste si:

Taher confirma

Omul de afaceri Fathi Taher, actionar la Marriott si prieten foarte bun cu Gigi Becali, ne-a confirmat ieri pactul dintre cele trei parti. "Intr-adevar, a fost incheiata o intelegere pe o perioada determinata. Totul a fost legal", spune Taher.

Dupa reconfigurarea actionariatului de la Marriott, a fost instalata o noua conducere a hotelului, care nu a mai agreat intelegerea incheiata anterior si i-a cerut lui Becali sa plateasca chiria pentru biroul din hotel. "Debitoarea a refuzat plata datoriilor restante", s-a plins in instanta Societatea Companiilor Hoteliere Grand, proprietara imobilului in care opereaza, sub franciza, hotelul Marriott. Becali a pierdut procesul si a fost obligat sa achite catre SCH Grand suma de 80.000 de euro. "Intelegerea a fost valabila doar pentru o perioada limitata. Becali a stat mai mult, iar chiria nu a mai fost compensata cu PRO TV", ne-a explicat Taher. Dupa ce s-a cer-tat cu reprezentantii Marriott, Becali si-a mutat biroul in noul sau palat din centrul Bucurestiului.