ANCHETA - Dosarul cartierului Henri Coanda a ajuns pe masa procurorilor anticoruptie

Cartierul de lux Henri Coanda, construit prin ANL, a beneficiat de o subventie din partea statului in valoare de 29 de milioane de RON. Mai multe proprietati care au apartinut unei familii de mosieri au fost revendicate de Ion Radu Fotino, pe baza unor documente controversate. Cazul a fost preluat de Directia Nationala Anticoruptie.

In luna august, Jurnalul National scotea la iveala povestea testamentului in baza caruia Ion Radu Fotino sustine ca este mostenitorul terenului pe care se construieste cartierul ANL Henri Coanda. Acum, aceasta poveste se afla pe masa procurilor de la Directia Nationala Anticoruptie.

"Procurorii anticoruptie cerceteaza fapte comise prin folosirea unui testament fata de care exista suspiciuni ca a fost falsificat, fiind folosit ulterior in vederea retrocedarii unor suprafete de teren amplasate in intravilanul municipiului Bucuresti (pe raza Sectorului 1) si in orasul Voluntari, dar si in judetele Teleorman si Calarasi. Competenta DNA a fost atrasa de faptul ca valoarea terenului revendicat depaseste pragul de un milion euro. Cercetarile vizeaza infractiunile de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Directiei Nationale Anticoruptie.

EXPERTIZA TESTAMENTULUI

Nicola Gheorghe, expert criminalist, a expertizat grafic si tehnic semnaturile lui Radu Lazarescu aflate pe trei documente diferite. Din expertiza grafologica a testamentului, ceruta de contractantii caselor, reiese ca semnatura de pe testamentul adus la redactia Jurnalului National de Andra Rasnoveanu si folosit in instanta nu este cea a lui Radu Lazarescu. Pe baza acestui testament, Ion Radu Fotino a depus in anul 2001 prima cerere de revendicare la Primaria din Voluntari pentru 13 hectare, la care anexeaza o copie dupa certificatul de unic mostenitor. La scurt timp, Fotino a cerut revendicarea a 26,5 hectare de teren.

Cu ajutorul acelorasi certificate, Fotino a revendicat un teren de 144 de hectare din Teleorman, pe care l-a si castigat, dupa cum ne-a declarat Andra Rasnoveanu, mandatara acestuia, si un alt teren situat in comuna Ulmeni, judetul Calarasi. Terenul a fost expropriat in anul 1949. "Noi revendicam dintr-un act de la 1949. Fotino are de recuperat cam 88 de milioane de lei la Banca Romaneasca", ne-a declarat in luna august unul dintre avocatii lui Fotino. La data de 16 ianuarie 2003, in sedinta Consiliului Local Voluntari s-a rediscutat dosarul depus de Fotino in calitate de mostenitor al lui Lucian Bildirescu. Atunci, Marian Tipluica, reprezentant al Comisiei Judetene Ilfov, a propus inaintarea dosarului la Comisia Judeteana Ilfov pentru inscrierea suprafetei de 26,5 hectare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.