Dupa un scandal fara egal in lumea imobiliara, Tribunalul Municipiului Bucuresti a hotarat casarea sentintei din Dosarul sistarii lucrarilor la santierul ANL Henri Coanda si a trimis cazul, spre rejudecare, la Judecatoria Sectorului 1, dupa cum v-am informat in ziarul nostru de ieri. Avocatul Asociatiei detinatorilor de terenuri lot Henri Coanda si cel al Agentiei Nationale a Locuintei (ANL) au solicitat instantei suspendarea recursului lui Ion Radu Fotino, pe motiv ca impotriva acestuia a inceput urmarirea penala. Mentionam ca, de-a lungul anului 2006, lucrarile au fost deblocate si sistate de mai multe ori, prin hotarari judecatoresti.

Cum poate fi inmormantat un cartier

Va reamintim ca Radu Lazarescu, ultimul mostenitor atestat testamentar al defunctei familii Bildirescu, si-a petrecut ultimii ani din viata intr-un imobil situat in str. Coltei nr. 25, unde il avea ca vecin pe Ion Radu Fotino. Nimeni nu stie cum Fotino a devenit, dupa moartea lui Lazarescu, mostenitorul averii fabuloase a mosierului Bildirescu. In anul 2004, ANL a inceput constructia caselor in cartierul Henri Coanda (HC), intins pe teritoriile oraselor Bucuresti (Sectorul 1) si Voluntari. Numai ca Fotino a revendicat 26,5 ha teren, care se suprapun exact ca forma, peste amplasamentul din Voluntari al cartierului.

Astfel, a obtinut de la Prefectura Judetului Ilfov, Hotararea nr. 406 din 30 mai 2003, prin care i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra a 26,5 ha teren, undeva pe raza judetului Ilfov. Fotino a depus la Judecatoria Buftea, o expertiza extrajudiciara, intocmita de Romulus Benone Dragomir, care nu are calitatea de expert judiciar, conform Tribunalului Municipiului Bucuresti. Culmea este ca acea expertiza extrajudiciara a fost acceptata la Buftea!

Cel mai tare mostenitor din Romania

Se spune ca Ion Radu Fotino este cel mai tare mostenitor din Romania. El a primit deja, pana in acest moment, despagubiri din partea statului roman, de peste 12 miliarde lei. Banii i-au fost acordati de catre AVAS, in baza unor acte care-i atestau calitatea de mostenitor. Ciudat este ca toate actele care atesta calitatea de mostenitor a lui Ion Radu Fotino sunt intocmite de unii notari care nu mai sunt in viata. Mentionam ca Ion Radu Fotino a mai depus, in anul 2005, mai multe cereri de revendicare, al caror total se ridica la 89,3 ha teren. Se spune ca averea defunctei familii Bildirescu este mult mai mare. Ar mai fi inca vreo 30 ha teren, in Baneasa. La acestea s-ar mai adauga contravaloarea casei din Balcic a lui Lucian Bildirescu si 88.736.207 lei, reprezentand valoarea sumelor care se gaseau in conturile lui Lucian Bildirescu, deschise la Banca Romaneasca SA, care i-au fost confiscate in perioada 1946-1949. Unii experti financiari spun ca suma, actualizata la zi, ar inseamna vreo 230 de miliarde de lei!

Dovada falsurilor

Certificatul de mostenitor a fost batut la aceeasi masina de dactilografiat la care a fost batuta si cererea de despagubire semnata de Fotino si inaintata Comisiei Locale Voluntari. Exista doua expertize criminalistice, efectuate de doi dintre cei mai reputati experti criminalisti din Romania, care spun la unison ca cele doua documente sunt dactilografiate la aceeasi masina de scris si, probabil, de catre aceeasi persoana. Ion Radu Fotino a recunoscut ca este autorul cererii, iar despre actul "notarial" pretinde ca nu stie nimic, desi, asa cum arata nota Primariei Voluntari, acesta este actul depus de Ion Radu Fotino la Comisia Locala Voluntari.

DGA a intrat in cartierul Henri Coanda

Directia Generala Anticoruptie s-a sesizat si a deschis o ancheta. Mentionam ca, in opinia proprietarilor de loturi, intreaga poveste se leaga de un grup politico-economic. Proprietarii de loturi au cerut o alta expertiza, care a fost facuta, tot extrajudiciar, de ing. Dumitrescu Marian Andy, de la Servicii de Topografie, Geodezie, Cadastru. Acesta a descoperit la Arhivele Nationale, un act de partaj voluntar, datat 1949, intre membrii de atunci ai familiei Bildirescu, act ale carui harti plaseaza terenul revendicat de Fotino la mare distanta de cartierul Henri Coanda.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.