Dunarea a depasit ieri la Galati, cota de atentie cu 9 centimetri. Prutul a continuat sa creasca si azi, tinand autoritatile in alerta, informeaza corespondentul AMOS News. "Nivelul Dunarii a depasit astazi cota de atentie la Galati, dupa ce, vreme de mai multe zile fluviul s-a aflat intr-o tendinta crescatoare pronuntata. Fluviul masura ieri 569 cm, la mira hidrometrica portuara, ceea ce inseamna ca a trecut peste cota de atentie cu 9 cm. Si debitul Dunarii a inregistrat o crestere usoara, ajungand astazi la valoarea de 11.925 mc/s", se arata intr-un comunicat al Prefecturii judetului Galati. Hidrologii sunt de parere ca aceasta tendinta crescatoare a fluviului se va mentine, in perioada imediat urmatoare asteptandu-se cresteri cu inca 4-5 centimetri peste cota de atentie.

Nivelul Dunarii a crescut si la Calafat

Autoritatile din Dolj sunt din nou in alerta, dupa ce in unele localitati Dunarea a crescut noaptea trecuta cu 65 de centimetri. Toate comandamentele din comunele afectate de inundatiile din luna aprilie au luat masurile de urgenta care se impun in cazul in care nivelul Dunarii va continua sa creasca. Autoritatile locale au constituit comisii care vor monitoriza debitul Dunarii. In judetul Dolj, la Calafat, nivelul apei este cu 65 de centimetri peste cota de pericol. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj, in cazul in care nivelul fluviului va depasi cotele de inundatie, toate persoanele care isi au locuintele in apropiere de malul Dunarii vor fi evacuate de urgenta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.