Guvernul a aprobat, ieri, proiectul de lege privind ratificarea Conventiei Consiliului Europei care vizeaza intensificarea cooperarii intre statele europene in vederea combaterii terorismului, precum si acoperirea unor lacune ale dreptului international in domeniul terorismului. Conventia incrimineaza trei infractiuni in domeniul combaterii terorismului si a fost semnata de Romania la 16 mai 2005. Constituie infractiune provocarea publica de a comite o infractiune de terorism, adica distribuirea unui mesaj public cu intentia de a instiga la comiterea unei infractiuni de terorism, daca acest comportament creeaza un pericol ca una dintre aceste infractiuni sa fie comise.

De asemenea, tratatul incrimineaza recrutarea pentru terorism, definita ca solicitarea ca o alta persoana sa comita sau sa participe la o infractiune de terorism. Cea de-a treia fapta incriminata de Conventie este pregatirea pentru terorism, ceea ce presupune furnizarea de instructiuni cu privire la fabricarea sau folosirea explozivilor, a armelor sau a substantelor nocive cu scopul de a comite o infractiune de terorism, avand cunostinta de faptul ca respectiva pregatire este menita sa serveasca acestui scop.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.