Temutii lideri interlopi ai Bucurestilor, Ion si Vasile Balint - zisi Nutu si Sile Camataru - sunt la un pas sa obtina la Curtea Constitutionala anularea unor probe-bomba pe care se bazeaza procurorii in dosarul lor
Este vorba despre convorbirile telefonice purtate de cei doi frati de-a lungul timpului cu politicieni extrem de influenti sau afaceristi putred de bogati! Camatarii au sustinut ca aceste convorbiri telefonice - folosite ca probe impotriva lor - au fost facute ilegal, cu incalcarea grava a Constitutiei. Ei l-au acuzat pe procurorul George Muscalu (fost sef in Parchetul General) ca a dat ordin sa fie ascultati pentru a infunda, de fapt, alte persoane, sus-puse! La unul dintre termenele procesului, Nutu i-a nominalizat printre prietenii lui vizati de Muscalu pe Gigi Becali, PSD-istii Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc sau pe generalii Virgil Ardelean (sef al fostei unitati "Doi s?un sfert"), Nicolae Berechet si Toma Zaharia (azi pensionar).

La vremea la care a facut aceasta declaratie, cei vizati au negat orice legatura cu lotul "Camatarilor", dar Parchetul a tacut spasit, ca si cum ar exista un sambure de adevar! Ieri, magistratii de la Curtea de Apel au decis ca dosarul "Camatarilor" sa fie suspendat si trimis la Curtea Constitutionala. Aceasta instanta va hotari daca respectivele convorbiri sunt sau nu legale. Miza lor este asadar uriasa pentru cei doi frati Balint. In prima faza a procesului, clanul "Camatarilor" a primit condamnari insumate de 189 de ani de inchisoare. La pronuntarea acestui verdict dur au cantarit enorm stenogramele discutiilor telefonice, contestate acum de inculpati.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.