Magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au amanat ieri, pentru data de 10 aprilie, judecarea cererii lui Dan Ioan Popescu de ridicare a sechestrului de pe unele bunuri asupra carora s-a instituit aceasta masura, in dosar, au informat surse judiciare.
Judecatorii un dat un nou termen pentru ca avocatul fostului ministru al Economiei Dan Ioan Popescu nu s-a putut prezenta in instanta si deoarece la dosar nu exista nici o delegatie depusa de nici un aparator, au precizat surse judiciare. Anterior, Comisia Speciala pentru Cercetarea Averii de pe langa ICCJ a dispus punerea de sechestru asigurator pe noua dintre cele 23 de bunuri imobile detinute de sotii Dan Ioan si Elena Popescu, precum si trimiterea dosarului in instanta.

Totodata, Comisia a stabilit ca sotii Popescu nu pot justifica legalitatea dobandirii unor bunuri in valoare de aproximativ 46 de miliarde de lei vechi. Fostul ministru al Economiei a mai solicitat in luna februarie ridicarea sechestrului asigurator de pe unele bunuri, insa magistratii au respins cererea sa. Catalin Dancu, avocatul lui Dan Ioan Popescu, afirma la termenul din februarie, cand a cerut ridicarea sechestrului, ca o parte dintre imobilele asupra carora s-a instituit aceasta masura nu se mai afla in posesia familiei Popescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.