Din cauza inundatiilor, bacul care duce catre Insula Mare a Brailei a fost mutat la 30 de kilometri in amonte, in localitatea Gropeni. Desi ploile s-au oprit, debitul Dunarii este in continuare ridicat.

Punctul de trecere de la Gropeni ar putea fi inchis

Dunarea a depasit cu peste o jumatate de metru cota de inundatii la Turnu Magurele. Insula Mica este complet acoperita de ape, iar o parte din Insula Mare a Brailei este deja inundata. Apa a ajuns aproape de digurile de protectie. Autoritatile au inchis punctul de trecere cu bacul de la Stanca, din orasul Braila, pentru ca apa a acoperit deja pontoanele. Bacul va trece de-acum pe la Gropeni. Hidrologii afirma ca debitul Dunarii va continua sa creasca.

Deja autoritatile se gandesc ca si acest punct de trecere de la Gropeni ar putea fi inchis. In judetul Vaslui, mai multe rauri au depasit cota de atentie si 7 localitati au fost izolate, din cauza drumurilor de acces afectate. In Mehedinti, 28 de gospodarii au fost afectate de alunecarile de teren, iar in sudul judetului doua sate sunt izolate. Aproape 4.000 de hectare de terenuri agricole din judetul Arad au fost afectate, in ultimele zile, de apele care s-au scurs de pe versanti ca urmare a topirii zapezii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.