Trecerea la Domnul a scriitorului Vintila Corbul nu a fost de natura sa impresioneze prea multa lume, astfel ca, in ziua inmormantarii sale, capela principala a Cimitirului Belu a fost ocupata doar intr-o mica proportie. O mana de oameni a venit aici

Trecerea la Domnul a scriitorului Vintila Corbul nu a fost de natura sa impresioneze prea multa lume, astfel ca, in ziua inmormantarii sale, capela principala a Cimitirului Belu a fost ocupata doar intr-o mica proportie. O mana de oameni a venit aici ca sa-i aduca scriitorului un prinos de pretuire. Printre acestia, prietenul de-o viata al acestuia, Eugen Burada.

UN ULTIM OMAGIU. Nu au lipsit de la slujba inmormantarii reprezentanti ai Adevarul Holding, companie care s-a ocupat cu aducerea in tara a trupului neinsufletit al scriitorului si reprezentanti ai redactiei Adevarul, prieteni apropiati si cititori sincer indurerati de plecarea la Domnul a scriitorului.

Coroane de flori. Lumanari. Colaci. Banuti. "Doamne miluieste". George Stanca. "Dumnezeu sa-l ierte". Andreea Iftimie, nepoata scriitorului, are ochii verzi-albastri. O cititoare ii destainuie scriitorului Eugen Burada ca pentru ea, trecerea la Domnul a scriitorului Vintila Corbul a fost, cu adevarat, o stire de natura s-o intristeze. "Unele carti i le-am citit de trei ori". Si apoi tine sa sublinieze: "de trei ori i-am citit unele carti. Mare scriitor. Avea un stil inconfundabil. Nu l-am cunoscut personal, dar pot sa spun ca parca-l cunosc foarte bine, dupa ce i-am citit atatea carti". "Doamna, prietenul meu avea o vorba - un scriitor nu traieste prin numele sau, ci prin cartile sale", replica linistit co-autorul de-o viata al scriitorului, "asa ca nici nu conteaza ca nu l-ati cunoscut personal, de vreme ce i-ati citit cartile si le-ati iubit atat de mult".

BIBLIOGRAFIE. Vintila Corbul e autorul neobosit al unor carti care s-au bucurat de succes fulminant. La 16 ani a terminat de scris prima sa carte, "Babel Palace", iar la 18 - "Sclavii pamantului". "Caderea Constantinopolelui" este cea mai vanduta carte din toata beletristica romaneasca (192.000 de exemplare, inca de la primul tiraj). Autor al scenariilor la "Nea Marin Miliardar", "Revansa", "Un comisar acuza", "Duelul".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.