Senatorii din Comisia juridica au dat ieri raport favorabil cererii de reexaminare a presedintelui Basescu pe Codul de Procedura Penala, dar cu cateva amendamente.

Printre modificarile facute de senatorii juristi se numara si aceea

Senatorii din Comisia juridica au dat ieri raport favorabil cererii de reexaminare a presedintelui Basescu pe Codul de Procedura Penala, dar cu cateva amendamente.

Printre modificarile facute de senatorii juristi se numara si aceea ca interceptarile telefonice se pot face si inainte de inceperea urmaririi penale si ca interceptarea convorbirilor dintre avocat si cel pe care il reprezinta nu poate fi folosita ca proba decat in cazul in care avocatul participa si el la savarsirea unei infractiuni. De asemenea, senatorii au stabilit ca procurorii nu pot efectua personal interceptari, acestea urmand a fi facute doar de personal specializat, care le va pune la dispozitia procurorilor. Un alt amendament introdus de senatori prevede ca avocatul poate asista la toate actele de urmarire penala cu exceptia inregistrarii, interceptarii sau strangerii de probe cu ajutorul agentilor sub acoperire. Desi presedintele Basescu arata in cererea sa ca anumite prevederi ale Codului ii impiedica pe jurnalisti sa-si faca meseria, senatorii au constatat ca ziaristii care publica inregistrari sau interceptari nu intra sub incidenta penala, cel pedepsit prin lege fiind acela care detine aceste probe si le divulga presei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.