Ea admira simtul lui ritmic. El admira vocea ei. Ea, adica Ana Mardare si el, adica Irvin Doomes fac un cuplu mai putin obisnuit pe scena romaneasca. Formula “alb-negru” isi face debutul in prima semifinala a selectiei nationale Eurovi
Ea admira simtul lui ritmic. El admira vocea ei. Ea, adica Ana Mardare si el, adica Irvin Doomes fac un cuplu mai putin obisnuit pe scena romaneasca. Formula “alb-negru” isi face debutul in prima semifinala a selectiei nationale Eurovision 2008, cu piesa “Heaven”, compusa de Tudy Zaharescu. Jurnalul National: - Pe scurt, spune-ne cine esti! Ai voie sa folosesti si superlative... Ana Mardare: - Sunt un Sagetator ambitios din Galati, am absolvit Facultatea de Stiinte Economice, am terminat cursuri de canto la Scoala de Arte Galati si consider ca am un cuvant greu de spus in muzica romaneasca.
- Albumul te reprezinta atat de mult incat nu putea avea alt nume? - Am cazut de comun acord cu producatorul meu, Tudy Zaharescu, ca melodia care da titlul albumului sa fie “Eu”, deoarece s-a calificat in finala la Festivalul Mamaia 2007. Consider ca titlul e foarte sugestiv si pana la urma... eu sunt eu.
- La ce iti folosesc laurii? Premiile pe care le-ai luat ti-au asigurat intrarea la o casa de productie sau ai avut un inger pazitor? - Cred ca nu folosesc la nimic, dar e important sa-ti verifici nivelul de pregatire ori de cate ori ai ocazia, mergand in festivaluri, competitii si desigur ca te poti face si vazut. Fara un inger pazitor nu cred c-as fi avut vreo sansa. - Cand te-ai apucat de cantat? De ce? - De la varsta de 12 ani. Provin dintr-o familie in care muzica e la ea acasa. - Ai terminat Facultatea de Stiinte Economice. Ai de gand sa-ti castigi existenta din economie? () - Dumnezeu mi-a daruit har, talent, o voce speciala si un fizic placut. Pe langa toate acestea am si muncit mult ca sa ajung la niste rezultate. Ar fi pacat sa nu-mi urmez calea. Sigur o sa castig bani din muzica (sunt altii care fac bani din muzica desi nu au ce cauta in meseria asta).
- Vei mai participa la festivaluri? Sau ai castigat tot ceea ce se putea castiga? - Da, de ce nu? Vreau chiar sa incerc la festivaluri internationale.
- Ce tara ti-ar fi placut sa reprezinti la Eurovision, in afara de Romania? - Cred ca Anglia.
- Crezi ca ai fi avut mai multe sanse decat daca ai fi reprezentat Romania? - Cu siguranta, prezentand aceasta melodie alaturi de Irvin.
- Ce ai invatat de la Alexandru Andries? - Poate parea ciudat dar Alexandru Andries a jucat un rol important in viata mea. M-a sfatuit intr-un moment de rascruce sa urmez calea pe care am pornit - muzica (aveam de gand sa dau la Facultatea de Arhitectura). Iar in urma colaborarii pe care am avut-o la album, am inteles cu adevarat ce inseamna cuvantul prietenie.
- Cum de ai putut primi o piesa de la Costi Ionita? Ti se potriveste? - S-a intamplat cu cativa ani in urma si mi s-a parut ca era un cantec bun, la acel moment.
- Ai acceptat piesele compozitorilor Marius Teicu, Viorel Gavrila, Eugen Mihaescu, Catalin Tarcolea. Totusi, Costi Ionita e Costi Ionita. - “Marina Marina” a fost compusa de un pastor. Nu se stie niciodata de unde se naste un hit.
- Care este primul lucru pe care-l faci dimineata? - Ma rog.
- La ce te gandesti inainte sa te lasi pe mana lui Mos Ene? - La nimic, incerc doar sa ma relaxez.
- Ai ghicit care iti este destinul? - Da, muzica e destinul meu.
- La cati ani crezi ca ar trebui sa se retraga un artist (implicit sa devina pensionar), in Romania? - Un artist adevarat are intodeauna ceva de spus in muzica. Numai ca genul muzical trebuie sa fie in concordanta cu varsta si atitudinea pe care le are la momentul respectiv.
- Irvin ti-a marcat existenta (muzicala, evident)? - Irvin este un superprofesionist si am avut multe lucruri de invatat de la el. Doua dintre ele m-au marcat mai puternic: atitudinea pozitiva si precizia ritmica. Se stie ca simtul ritmic este mult mai dezvoltat la oamenii de culoare. N-ai ce face, asta e natura.
Americanul Irvin Doomes canta pentru Romania Jurnalul National: Cand si unde ai auzit-o prima oara pe Ana Mardare? Irvin Doomes: Am auzit-o pe Ana inainte de a o intalni, efectiv. Eram la o gala de premiere in Romania si, in clipa in care i-am auzit vocea, m-am gandit “Wow! Fata asta chiar poate canta!”. Am fost foarte impresionat, dar dupa ce am intalnit-o am fost si mai si... -Cine a avut idea duetului vostru? -Nici eu, nici Ana. Producatorul ei, Tudy Zaharescu, s-a gandit la duet de prima data cand m-a vazut. -Si de la acel moment, cum s-a ajuns la Eurovision? -Ei bine, dupa ce am scris textul pentru piesa lui Tudy (chestie care mi-a luat vreo 15 ore) sI dupa ce am inregistrat melodia, am cazut cu totii de acord asupra potentialului pe care il are “Heaven” in concursul Eurovision. A fost idea si dorinta tuturor de a ne inscrie la selectie. Iar cand am aflat ca am fost admisi in semifinale, am fost cu totii fericiti si recunoscatori Celui de Sus. -Pe scurt, cine esti tu, Irvin Doomes? -Un interpret si animator serios din Long Beach, California (SUA), care crede in Dumnezeu si in lucrurile pozitive care se intampla in viata. -Esti american, dar in ultima vreme muncesti mai mult prin Europa. Cum asa? -Nu gasesc o explicatie. Sa-i zicem destin. -Romania- o tara de care nu prea stiai ca exista, pana acum cativa ani... Care au fost primele impresii? -Iubesc tot ce este legat de Romania si sunt teribil de mandru sa reprezint aceasta tara in concursul european. Primul meu show de amploare aici a fost ocazionat de petrecerea de botez televizata a Irinei Columbeanu. Prima mea vizita in Romania a avut loc la sfarsitul lui 2006, cand am cantat intr-un program de revelion. -Crezi in “Heaven”? -Da, cred in “Heaven” - cantec si loc (n.r. heaven in limba engleza inseamna Rai) - si sunt sigur ca eu si Ana vom castiga selectia din Romania. -Ce artisti romani ai mai intalnit si ce proiecte mai ai? -Am fost in cateva show-uri tv romanesti si am intalnit o parte din marii artisti ai tarii. Cel mai mult m-au impresionat Dan Bittman si Holograf. Urmatorul proiect este organizarea unui turneu impreuna cu Ana Mardare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.