Democrat-liberalii lui Emil Boc vor depune astazi la Camera Deputatilor motiunea simpla „Anulati taxa de prima inmatriculare“. Motiunea este initiata de cei 70 de deputati ai PD-L, iar depunerea sa a fost anuntata de Emil Boc inca de sap
Democrat-liberalii lui Emil Boc vor depune astazi la Camera Deputatilor motiunea simpla „Anulati taxa de prima inmatriculare“. Motiunea este initiata de cei 70 de deputati ai PD-L, iar depunerea sa a fost anuntata de Emil Boc inca de saptamana trecuta. Initiatorii acestui demers solicita Guvernului sa renunte la taxa de prima inmatriculare, pe care o considera „ilegala si imorala“ si sa restituie banii inapoi cetatenilor fara ca acestia sa mai fie nevoiti sa apeleze la instantele de judecata pentru a-si recupera sumele platite.

Liderul PD-L, Emil Boc, a precizat ca o asemenea motiune este necesara in conditiile in care Guvernul nu a luat in seama cererile formulate pana acum de catre partidul sau de renuntare la aceasta taxa. Potrivit lui Boc, taxa de prima inmatriculare contravine prevederilor Tratatului UE intrucat introduce un nivel disproportional in raport cu veniturile populatiei si instituie un tratament preferential.
In plus, liderul PD-L aminteste faptul ca cetatenii care au reclamat in justitie aceasta taxa deja au c&acir c;stigat procesele, iar in situatia in care Guvernul nu va renunta la ea, va fi nevoit sa achite sume mari ca despagubire. Pana acum, doar PRM a anuntat ca va sustine si va vota motiunea simpla a PD-L, in vreme ce conservatorii si-au convocat un Birou politic pentru a decide ce pozitie va adopta.

PSD propune o taxa auto-modica si colectata anual
PSD propune ca taxa de prima inmatriculare sa fie modica si platita anual, iar toti banii colectati sa fie distribuiti catre Ministerul Mediului, a declarat, duminica, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.