In zonele locuite majoritar de maghiari s-au intetit atacurile la adresa limbii oficiale a statului, a carei predare in scoli este vazuta ca „o chinuire institutionalizata a copiilor” unguri. Ziarele in limba maghiara din zona abunda in
In zonele locuite majoritar de maghiari s-au intetit atacurile la adresa limbii oficiale a statului, a carei predare in scoli este vazuta ca „o chinuire institutionalizata a copiilor” unguri. Ziarele in limba maghiara din zona abunda in articole cel putin injurioase la adresa limbii oficiale a statului. Iata, mai jos, fragmente dintr-un articol aparut recent, in cotidianul „Haromszek” (Trei Scaune, in traducere - n.r.) din Sfantu-Gheorghe, sub semnatura ziaristului Andras Kovacs. „Trebuie spus clar: distorsiunile prezente in predarea limbii romane ca materie reprezinta pacostea de dinainte de anii '90 a sistemului de invatamant. Cand a fost definita functia acestei materii si i-au fost elaborate trasaturile didactice de baza, candva prin secolul al XIX-lea, elita politica si intelectuala romana era preocupata de marea opera a crearii statului si a natiunii, subordonandu-i orice alt tip de gandire.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.