S-a cerut deconspirarea fostei Securitati de pe vremea lui Ceausescu. Protestatarii adunati in Piata Universitatii au scandat Jos Se-cu-ri-ta-tea, Jos Co-mu-nis-tii, De-mi-si-a, De-mi-si-a, Huo, Huo..... E iar vremea golanilor? Ne intoarcem in anii
S-a cerut deconspirarea fostei Securitati de pe vremea lui Ceausescu. Protestatarii adunati in Piata Universitatii au scandat Jos Se-cu-ri-ta-tea, Jos Co-mu-nis-tii, De-mi-si-a, De-mi-si-a, Huo, Huo..... E iar vremea golanilor? Ne intoarcem in anii '90? Mineriade, mitinguri de protest maraton, greva foamei? Nu! Romania este membra in NATO si in Uniunea Europeana. Proaspatul mire al Frantei, Nicolas Sarkozy, tocmai a facut o vizita la Bucuresti. Presedintele Romaniei nu este Iliescu, ci Basescu. Suntem in 2008. Se vede si din lipsa de entuziasm a celor catorva sute de oameni. Ametiti, unii vor cu Basescu, altii sunt contra, unii cu Tariceanu, altii dimpotriva. Reprezentantii societatii „civile”, adulati in Piata Universitatii din '90, sunt acum huiduiti. Se consuma inca un episod comic din ciclul... din „circul” deconspirarii fostei Securitati.
Totul a inceput in 1997. Senatorul PNTCD Constantin Ticu Dumitrescu, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, deschidea cutia Pandorei initiind legea „pentru accesul la propriul dosar si a deconspirarii Securitatii ca politie politica”. Din acel moment, o sarabanda de mijloace a fost desfasurata timp de 3 ani de cei care se opuneau ideii de „deconspirare”. Ca si cand ar fi fost „conspirati” in toate structurile Senatului, Camerei Deputatilor, partidelor politice si SRI-ului. Senatorului ii era urmarit telefonul, i se trimiteau amenintari cu moartea. Conducerea PNTCD ii cerea sa renunte la lege pe motiv ca vor fi deconspirati turnatorii proveniti din randurile fostilor detinuti politici, care, pentru a-si salva viata din puscariile comuniste, au „semnat” pactul cu diavolul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.