"Subliniez ca va fi o scurta perioada de interimat, pentru ca la inceputul lunii februarie expira cele 45 de zile in interiorul carora trebuie gasita solutia definitiva privind numirea unui inlocuitor al domnului Tudor Chiuariu", spunea premierul, in
"Subliniez ca va fi o scurta perioada de interimat, pentru ca la inceputul lunii februarie expira cele 45 de zile in interiorul carora trebuie gasita solutia definitiva privind numirea unui inlocuitor al domnului Tudor Chiuariu", spunea premierul, in 16 ianuarie, cu prilejul prezentarii interimarului la Justitie. Insusi Melescanu preciza, la instalare, ca va fi ministru pana pe 4 februarie. Ieri, ministrul interimar a spus ca a interpretat gresit Constitutia si ca, de fapt, din punct de vedere legal, se va afla la sefia ministerului pana pe 3 martie. "Recunosc foarte sincer ca nu a fost o declaratie facuta pe o studiere foarte profesionala a articolului 107 din Constitutie. Este clar ca in Constitutie se face referire la perioada maxima de interimat a unui membru al Guvernului si nu la perioada de vacantare a postului. Lucrul acesta este foarte clar", a afirmat ministrul interimar al Justitiei, conform NewsIn. Melescanu a mai spus ca, pana pe 3 martie, data la care ia sfarsit interimatul sau, trebuie sa se gaseasca o solutie pentru sefia Ministerului Justitiei. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.