Mircea Geoana a declarat ieri ca membrii Biroului Permament s-au pronuntat pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu in functia de presedinte al Consiliului National. Surpriza vine insa de la colegii lui Geoana care au precizat ca nu a existat o consultare pe tema reconfirmarii actualului presedinte al Consiliului National. Pe de alta parte, sustinatorii lui Nastase au definitivat Apelul prin care cer reactivarea acestuia.
"Opinia care s-a degajat in BPN, in unanimitate, a fost pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu in functia de presedinte al Consiliului National", a sustinut Geoana. Vicepresedintii social-democrati contactati ne-au spus ca ei nu au votat asa ceva, dar ca subiectul a fost discutat la intalnirea de la Topoloveni. "Nu exista sintagma de reconfirmare in statut. Nu s-a dat un vot pentru ca ar fi fost nestatutar, deoarece BPN nu se poate substitui Consiliului National", ne-a declarat vicepresedintele Ion Stan.
Apel catre Geoana
Sustinatorii lui Adrian Nastase vor lansa in aceasta saptamana un Apel, prin care cer revenirea fostului premier intr-o functie de conducere. "Este datoria si responsabilitatea noastra de militanti sociali-democrati sa cerem conducerii partidului sa renunte la confruntarea de orgolii si sa dovedeasca ca in PSD este loc pentru toti cei care cred cu adevarat in principiile si valorile stangii", se arata in documentul pregatit. Ei dau un semnal clar ca il vor pe Nastase candidat la prezidentiale din partea social-democratilor. "Sa se declanseze in partid un proces de reflectie privind viitorul nostru candidat pentru alegerile prezidentiale, candidatul nostru trebuie sa fie omul care sa mobilizeze electoratul alaturi de PSD, el trebuie ales astfel incat sa maximizeze sansele noastre in viitoarea confruntare electorala, criteriul decisiv este experienta si performanta sa in confruntarile anterioare, candidatul nostru pentru Cotroceni trebuie sa fie perceput de public si de celelalte forte politice ca un adversar credibil si lipsit de ezitari in lupta cu Basescu." Nastase a declarat ieri, intr-un interviu pentru All News, ca este pregatit sa candideze pentru Presedintie, iar pe blogul sau a anuntat ca Geoana nu l-a sunat inca.