Autoritatea National-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Garda Financiara si Politia Arad au declansat, la sfarsitul saptamanii trecute, o ampla ancheta ce vizeaza exporturile intracomunitare de cai vii. Investigatia a fost demarata
Autoritatea National-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Garda Financiara si Politia Arad au declansat, la sfarsitul saptamanii trecute, o ampla ancheta ce vizeaza exporturile intracomunitare de cai vii. Investigatia a fost demarata dupa ce mai multi medici veterinari din judet au fost acuzati ca au folosit ca acoperire firma unui cetatean belgian pentru a-si derula propriile afaceri ilegale cu animale.

Organele de ancheta au fost sesizate de cetateanul belgian Vincent Dubuisson, administratorul firmei Durove SRL Caras-Severin, care in 28 ianuarie a depus o plangere penala la Serviciul de Investigare a Fraudelor Arad. In plangere, Dubuisson ii acuza pe medicii Dumitru Nisulescu si Cornelia Indreica de faptul ca in cursul anului 2007, dar si in ianuarie 2008, acestia au efectuat pe firma sa noua exporturi de bovine fara stirea si consimtamantul sau.
Afacerea veterinarilor aradeni a fost descoperita de comisarii Garzii Financiare Caras-Severin, care au comparat numarul facturilor existente la sediul firmei cu informatiile din baza de date computerizata la nivel national, interconectata cu cea europe ana, in care sunt inregistrate toate miscarile animalelor vii, inclusiv schimbarea proprietarilor, importurile sau exporturile. Luat la intrebari, cetateanul belgian Vincent Dubuisson a dat asigurari ca totul este in regula si a solicitat actele aferente de la medicii veterinari care „l-au ajutat“ la exportul de animale.

In conditiile in care acestia au refuzat sa elibereze documentele in cauza, belgianul s-a adresat Politiei. „Documentele pentru cele noua exporturi au fost semnate de medici fara consimtamantul meu. Nu cunosc cum s-au efectuat aceste plati, dar la un control al Garzii Financiare au fost descoperite ilegalitati de care nu aveam cunostinta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.