Procurorul Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a confirmat, ieri, solutia propusa de procurorul de caz, Dan Marian Foitos, de neincepere a urmaririi penale a m
Procurorul Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a confirmat, ieri, solutia propusa de procurorul de caz, Dan Marian Foitos, de neincepere a urmaririi penale a ministrului transporturilor, Ludovic Orban, in cazul tamponarii de pe soseaua Cotroceni care a avut loc pe 17 decembrie. A existat o victima, dar pentru ca a avut nevoie de ingrijiri medicale sub zece zile, nu intra sub incidenta legii penale. Procurorii au audiat in acest dosar, pe langa cei doi conducatori auto, cinci martori. Printre ei s-a aflat si cel care a sunat la Dispeceratul 112 sa anunte accidentul.

Luna trecuta, procurorul de caz Dan Marian Foitos inaintase sefului sau ierarhic, procurorul Marius Iacob, dosarul privind accidentul ministrului transporturilor, Ludovic Orban, cu propunerea de neincepere a urmaririi penale. Singura persoana care mai trebuia audiata in dosar era chiar ministrul Orban. Acesta s-a prezentat la Parchetul General pe 30 ianuarie pentru audiere. Dosarul fiind astfel complet, dupa ce la inceputul lunii ianuarie rezultatele expertizei in cazul presupusei victime a accidentului ministrului Ludovic Orban ajunsesera in posesia anchetatorilor. Propunerea procurorului a fost insusita de seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, astfel ca pentru toate cele trei capete de acuzatii - vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii - ministrul Orban a fost gasit nevinovat.

Victima a fost acrosata usor, dar nu penal
Potrivit medicilor de la Institutul de Medicina Legala (IML) Bucuresti, Simona Todean, presupusa victima a accidentului prezenta la examinare mai multe leziuni minore, unele fiind mai vechi, in privinta celor mai recente, medicii legisti neavand indicii clare ca ele ar fi fost cauzate de impactul cu un autovehicul. Leziunile recente se aflau pe partea dreapta, la mana si picior, si, potrivit aceleiasi surse, ele puteau proveni dintr-o cazatura. Conform medicilor Simona Todean avea nevoie de 3-5 zile de ingrijiri medicale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.