Planul se bazeaza pe un decret al presedintelui Vladimir Putin care a fost emis in acest sens la 1 octombrie 2007. Vor fi in total sapte misiuni militare - in Romania, Polonia, Ungaria, Germania, Cehia, China si Lituania. Rusia a cerut unor tari perm
Planul se bazeaza pe un decret al presedintelui Vladimir Putin care a fost emis in acest sens la 1 octombrie 2007. Vor fi in total sapte misiuni militare - in Romania, Polonia, Ungaria, Germania, Cehia, China si Lituania. Rusia a cerut unor tari permisiunea de a-si deschide misiunile militare pe teritoriul lor, se arata in comunicat. Raspunsurile au sosit din Polonia, China, Germania, potrivit carora "exista dificultati in a folosi spatiul ambasadelor pentru aceste misiuni (...) Faptul este confirmat de Departamentul Administrativ al Presedintiei Ruse, care nu dispune de spatiu in Romania utilizabil (pentru aceasta misiune)", a precizat el. Exista propunerea sa se utilizeze ceea ce in prezent este folosit ca spatiu rezidential in Cehia si Ungaria, dar aceasta "trebuie analizata, iar in Germania si China exista de asemenea dificultati", a precizat generalul Kirilin. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.