Subiectul disparitiei velodromului din cadrul Complexului Sportiv Dinamo a fost dezbatut la ultima sedinta a sectiei de ciclism din cadrul gruparii din Soseaua Stefan cel Mare. Surse din interiorul acesteia ne-au declarat, sub protectia anonimatului
Subiectul disparitiei velodromului din cadrul Complexului Sportiv Dinamo a fost dezbatut la ultima sedinta a sectiei de ciclism din cadrul gruparii din Soseaua Stefan cel Mare. Surse din interiorul acesteia ne-au declarat, sub protectia anonimatului, ca in spatele acestei intentii se afla doi dintre actionarii clubului de fotbal, Cristi Borcea si Vasile Turcu. Acestia ar intentiona ca pe suprafata pe care acum se afla pista de ciclism (una cu iesire independenta de restul complexului sportiv) sa construiasca un hotel de patru sau cinci stele in care sa stea sportivii dinamovisti. Toata afacerea se ridica la suma de 250-300 milioane de euro, tinånd cont de faptul ca pretul terenului in aceasta zona ultracentrala sare de 3.000 de euro pe metru patrat.

Terenul de circa 2.000 metri patrati pe care se afla velodromul din Soseaua Stefan cel Mare a devenit motiv de disputa intre reprezentantii Clubului Sportiv si cei ai Fotbal Club Dinamo. Conform unor surse din cadrul sectiei de ciclism a gruparii alb-rosii, Cristi Borcea si Vasile Turcu se afla in spatele celor care si-ar dori sa construiasca pe suprafata respectiva un hotel de birouri, ceea ce impl ica demolarea velodromului. Partile implicate neaga aceasta varianta, insa cativa antrenori dinamovisti si fosti angajati ai clubului au o cu totul alta varianta. „Ii rog pe aceia care au hotarat demolarea velodromului sa nu ne lase de izbeliste. Nu vrem ca pe amplasamentul lui sa se construiasca un hotel cu alte destinatii. Daca totusi spatiul va lua o alta destinatie, ii rog pe cei care au luat aceasta decizie si pe primarul general Adriean Videanu sa aprobe construirea unei sali de sport multivalente, cu o pista pentru velodrom in interior. Pista poate fi de parchet, iar lungimea ei sa fie de 250, 330 sau 400 de metri. Pe interiorul ei, la baza, se poate face o alta locatie, pentru atletism, caci avem mare nevoie de asa ceva. In interiorul arenei se pot face diverse utilitati pentru sport, ca si asa nu avem sali in Bucuresti”, ne-a marturisit unul dintre fostii mari campioni ai Romaniei care a participat, in calitate de invitat, la sedinta desfasurata la sediul clubului Dinamo. Conform acelorasi surse, locatia respectiva va fi demolata, in locul ei urmand a fi construit un hotel de lux, de 4 sau chiar 5 stele, de care nu sunt deloc straini Cristi Borcea si Vasile Turcu. Toata tranzactia este estimata undeva intre 250 si 300 milioane de euro, tinand cont si de faptul ca pretul terenului sare de 3.000 de euro pe metru patrat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.