POIANA BRASOV - Cea mai buna zapada din ultimii zece ani
Partiile din Masivul Postavaru s-au prezentat impecabil in week-end-ul ce tocmai s-a incheiat. La telegondola s-a stat la coada cam zece minute din cauza numarului mare de schiori veni

POIANA BRASOV - Cea mai buna zapada din ultimii zece ani
Partiile din Masivul Postavaru s-au prezentat impecabil in week-end-ul ce tocmai s-a incheiat. La telegondola s-a stat la coada cam zece minute din cauza numarului mare de schiori veniti la munte.

In urma cu o saptamana, Poiana Brasov a avut parte de un viscol atat de puternic incat transportul pe cablu a fost paralizat. Suparare? Absolut deloc! Toata lumea a asteptat week-end-ul cu gandul la zapada din Masivul Postavaru.

INVITATIE. "De zece ani de zile n-am mai avut zapada ca acum. E superb! Partiile arata excelent si se poate cobori pe oriunde doresti. D-abia astept sa urc in Postavaru", spune inca de la prima ora Viorel Munteanu, unul dintre cei mai buni monitori de la Scoala de Schi "Ana". Cand il auzi iti strangi imediat legaturile de la clapari, iti pui schiurile pe umar si dai fuga sa urci in telecabina Capra. Pana la statia superioara asculti povestile brasovenilor, care se lauda cu recordul lor de coborari privind pe geam spre Sulinar si Ruia. E abia a doua telecabina care urca si deja partiile sunt pline. Unul zice ca nu a reusit niciodata mai mult de 16-17 manse, altul e mai falos si spune ca daca e liber la "gondola" poate face si 20-23 de ture. Discutiile astea te ambitioneaza si imediat ce ajungi in Postavaru o iei ca nebunu' la vale, pe Kanzel, dupa care pe Sulinar. Probleme? Doar pe "Canal", unde schiorii coboara mai cu grija si zona se aglomereaza. Cand ajungi la telegondola dai peste o coada de vreo zece metri, exact cum e la Sinaia la telecabina. Aici insa merge repede! Nu astepti mai mult de zece minute sa urci iar pe munte. E perfect, pentru ca ai timp sa iti tragi sufletul. Te miri cum de nu ti-ai zgariat schiurile, lucru care i se intampla aproape oricui care venea sa schieze in Poiana Brasov.

AUTENTIC. Pentru ca suntem in Romania, au aparut si problemele. Teleschiul Ruia s-a oprit de cateva ori din cauza unor probleme tehnice, iar dupa ora 12:00, din cauza numarului mare de schiori, pe Sulinar, cea mai solicitata partie, s-au format taluzuri. S-a facut si un pic de gheata, dar numai acolo unde amatorii de snowboard coborau in derapaj, maturand astfel zapada.

LA TACLALE. O zi la schi cu prietenii include si un ceai sau un vin fiert. In Poiana Brasov ai de ales intre Pub Kanzel, aflat in statia superioara a telecabinei mici, Cabana Postavaru si cele doua terase de jos, Rossignol si Coca Cola, situate la baza partiilor. Pe partia Bradul, rideri si-au facut de cap in snowpark-ul amenajat pe partea opusa teleschiului. Si de aceasta data, cea mai mare problema a turistilor care au ajuns in statiunea brasoveana a fost gasirea unui loc de parcare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.