REFERENDUM PENTRU IZLAZ. In satele comunei Snagov - Tancabesti, Vladeasca, Ghermanesti, Ciofliceni si Snagov - a avut loc ieri un referendum pentru ca locuitorii sa-si exprime vointa asupra transformarii unei parti a izlazului comunal, 56 de hectare, intr-un circuit automobilistic (Grand Prix One). Investitia ar putea ajunge la 300 de milioane de euro.

12:06 - UMANITAR
TULCEA. Un proiectil cu calibrul de 155 mm a fost gasit in curtea unei persoane din Jurilovca, in timp ce aceasta facea curatenie.
MISIUNE. O aeronava militara a transportat de la Timisoara la Bucuresti un copil cu probleme medicale grave, cauzate de arsuri.

12:11 - DESTITUIRE
ACCIDENT. Sase persoane au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, dupa ce masinile in care se aflau au fost implicate intr-un accident pe Drumul National 55, intre localitatile Rojiste si Bratovoiesti (Dolj). Potrivit politistilor, cauza accidentului a fost neadaptarea vitezei intr-o depasire.
DECIZIE. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, a destituit conducerea Serviciului de Ambulanta din Vaslui, dupa ce acesta a constatat, in urma unui control, ca masinile dotate modern nu erau folosite si ca "serviciul de Ambulanta este folosit la Vaslui ca un serviciu de transport". (A.I.)

Citeste si:

AMENINTARE - Ministerul Sanatatii, la bara!
Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM) vrea sa dea in judecata Ministerul Sanatatii Publice (MSP), deoarece acesta refuza actualizarea preturilor la medicamentele de import potrivit cursului de schimb valutar. ADIM mai ameninta si cu sistarea importurilor. Presedintele ADIM, Viorel Vasile, spune ca MSP are obligatia, potrivit legii, sa modifice trimestrial preturile, in functie de schimbul valutar. In prezent, preturile sunt calculate la cursul valutar din aprilie 2007. (M.M.)

ALEGERI LOCALE - 9 martie - lansarea candidatilor PC
PC a decis in cadrul Biroului Executiv Central ca la data de 9 martie sa isi lanseze candidatii pentru alegerile locale. Conservatorii considera aceste alegeri drept cel mai important scrutin din acest an, principalul obiectiv al partidului fiind obtinerea unui scor electoral cat mai bun. BEC al PC a mai decis ca in perioada urmatoare filialele judetene sa organizeze alegeri pentru conducerea organizatiilor de Femei, Pensionari si Tineret.