Fundatia “Mitropolitul Bartolomeu”, al carei promotor este IPS Bartolemeu Anania, mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, a fost lanstaa ieri oficial in cadrul unei gale care a avut loc la Teatru National din Cluj-Napoca
Fundatia “Mitropolitul Bartolomeu”, al carei promotor este IPS Bartolemeu Anania, mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, a fost lanstaa ieri oficial in cadrul unei gale care a avut loc la Teatru National din Cluj-Napoca. Fundatia are ca scop oferirea de burse tinerilor indiferent de etnie sau confesiune care dispun de mijloace materiale reduse, comitetul director fiind format din mitropolitul Clujului, rectorul UBB si staretul Manastirii Nicula.

La manifestare au luat parte zeci de personalitati ale vietii culturale, economice, politice si religioase, din Cluj, dar si din alte oarse ale Transilvania. IPS Bartolomeu Anania a explicat participantilor ceea ce la determinat sa faca o astfel de fundatie nu este numai de a ajuta un tanar sa aiba o cariera buna, frumoasa si fara griji, dar sI “in principiu, se presupune ca rasplata este sus in cer”. “Deci faci bine pe pamant, te asteapta comoara sus in cer. Ceea ce nu-i putin”, a spus mitropolitul Albei Crisanei si Maramuresului. Inaltul ierarh ortodox a mai relatat ca a tinut sa faca o fundatie cu un astfel de obiectiv amintindu-si de anii copilariei, cand a fost elev incepand cu 1933 la Seminarul Central din Bucuresti si cand, din cauza situatiei materiale a parintilro care era la limita saraciei, nu avea decat o pereche de tenisi „cu fata de panza si talpa de cauciuc prinsa cu ata”, o pereche de pantaloni-burlan si un veston scalciat. „Bursa este oferita tinerilor merituosi, selectionati prin concurs, si care vor putea studia la orice nivel, liceal, universitar, postuniversitar, in tara sau stranatate, in orice domeniu, umanist sau stiintific, fara sa treaca prin ce am trecut eu in primele patru clase de internat”, a mai spus mitropolitul. Un alt exemplu dat de IPS Bartolomeu prin care un act de binefacere se poate revarsa asupra celui care-l face a o intamplare petrecuta in secolul trecut in Scotia, unde un taran sarac a salvat de la moarte un tanar fiu al unui nobil.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.