Mai multe fonduri de investitii straine au ofertat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului pentru preluarea intregului portofoliu al institutiei romane in bloc. “Am primit oferte de toate tipurile, de nici nu va imaginati. F

Mai multe fonduri de investitii straine au ofertat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului pentru preluarea intregului portofoliu al institutiei romane in bloc. “Am primit oferte de toate tipurile, de nici nu va imaginati. Fiecare cand vine mai are si o idee ghidusa, care nu se potriveste cu legislatia romaneasca, si atunci le spun: haideti sa revenim la asta! Spre exemplu, am primit de la fonduri de investitii oferte de preluare in bloc a unor participatii sau de preluare a intregului portofoliu”, a spus Teodor Atanasiu, presedintele AVAS, fara sa nominalizeze fondurile de investitii. De asemenea, un alt investitor doreste sa preia pachete minoritare de actiuni la mai multe societati, sa le preia managementul, dupa care ulterior sa devina actionar majoritar.
“Nu putem da curs unor astfel de oferte decat daca Executivul decide in mod strict si precis prin hotarare de Guvern sa vindem la pachet mai multe societati”, a completat Atanasiu.
Principalele companii la care AVAS detine actiuni sunt Antibiotice Iasi, complexurile energetice Rovinari, Turceni, Craiova, Electrica, Romarm, Oltchim, si detine participatii minoritare la alte cateva sute de companii. Programul de privatizare pentru 2008 al AVAS presupune privatizarea a peste 280 de societati, dintre care la 50 este actionar minoritar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.