Eliberarea sub control judiciar a lui Cristian Cioaca nu inseamna exonerarea de raspundere a acestuia pentru infractiunile informatice la care a instigat alte doua persoane. El este o persoana arestata si eliberata provizoriu. Avocatul inculpatului,
Eliberarea sub control judiciar a lui Cristian Cioaca nu inseamna exonerarea de raspundere a acestuia pentru infractiunile informatice la care a instigat alte doua persoane. El este o persoana arestata si eliberata provizoriu. Avocatul inculpatului, Florentin Sorescu, a precizat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Pitesti, ca Cristian Cioaca va da in judecata statul roman pentru ca i s-a fabricat un dosar pentru a fi supus presiunilor in vederea recunoasterii crimei. “Gardianul” va prezinta pas cu pas succesiunea evenimentelor care au condus la punerea sub invinuire a lui Cristian Cioaca in dosarul de omor si punerea sa sub inculpare in dosarul privind infractiunile informatice, asa cum reiese atat din documentele de la dosar, cat si din investigatii jurnalistice.

Totul incepe in luna iulie 2007, cand politistul Cristian Cioaca, impreuna cu sotia sa, Elodia Marilena Ghinescu, pleaca intr-o vacanta de o saptamana in Italia, la Venetia. Cei doi il duc pe micutul Patrik la bunici. In Italia, Cioaca o intalneste pe viitoarea sa amanta, Diana Precup, din Pitesti. La intoarcerea din Italia , Elodia, impreuna cu Cioaca, baietelul Patrik si fratele Elodiei, Robert Constantin, petrec o minivacanta de cinci zile in statiunea Eforie Nord.

Plecarea in Dubai
- La 18 august, Elodia pleaca in Dubai. Ea i-ar fi spus sotului ca deplasarea este platita de o fosta clienta a sa, care a achitat doar doua bilete de avion si o singura camera, astfel incat Cristian Cioaca, daca doreste sa mearga si el, trebuie sa-si achite totul singur. Evident, politistul a refuzat, invocand ca nu poate sa-si mai ia inca o data concediu, lasandu-si sotia sa plece singura in Dubai.
- La 26 august, Elodia Ghinescu revine din Dubai. Il anunta pe Cioaca sa nu vina sa o ia cu masina de la aeroport, de la Bucuresti, deoarece o va aduce fratele ei Robert.
- La 27 august, Elodia, Cioaca si Patrik merg in vizita la Rasnov, la parintii avocatei, dupa care au mers si la parintii politistului. Cu acest prilej, Elodia a facut familiei diverse cadouri pe care le-a cumparat din Dubai.
- Pe data de 28 august, Elodia se prezinta la cabinetul sau de avocatura.
- Ziua de 29 august este ultima zi in care Elodia a fost vazuta in viata. Dimineata, ea se duce la serviciu, fapt confirmat de asistenta sa, Emilia Nita. Potrivit datelor anchetatorilor, Cristian Cioaca a fost plecat la Pitesti, de unde a revenit in dupa-amiaza aceleiasi zile. Politistul ar fi venit la birou, unde a inceput o discutie aprinsa cu sotia sa. Emilia declara ca nu a asistat decat la o parte a discutiei, intrucat isi terminase programul si a plecat acasa. Ora 16:30 este momentul la care anchetatorii stabilesc ca, potrivit informarilor SRI, cele doua telefoane mobile ale Elodiei au fost inchise, in apartamentul din strada Gloriei. Elodia a fost vazuta, ultima data, de catre bona Elena Toader, care sustine ca a plecat de la apartament in jurul orei 19:00, iar Elodia se afla in dormitor, la calculator.

Ziua presupusei crime
Aproximativ la aceeasi ora, Cristian Cioaca il suna pe subordonatul sau Costinel Silviu Dinca, de la Sectia 2 Politie Brasov, logodnic al asistentei Elodiei, pe care il roaga sa-l inlocuiasca in turele de noapte aferente datelor de 29, 30 si 31 august, intrucat trebuie sa-si duca baietelul la Pitesti. Ulterior, Cristian Cioaca isi convoaca subordonatii la o benzinarie, unde le imparte bonurile pentru benzina. Acest moment este imortalizat pe camera de supraveghere a statiei Peco. In fata anchetatorilor, Cioaca sustinea, initial, ca s-a reintors acasa. Insa, potrivit SRI, acesta a plecat din nou catre Pitesti.
La ora 22:00, anchetatorii au stabilit ca a avut loc ultima discutie a Elodiei Ghinescu pe messenger. La ora 2:30, Cristian Cioaca revine de la Pitesti in apartamentul conjugal, iar in intervalul 2:30 - 7:45 se presupune ca a savarsit crima, dupa care a scos cadavrul din casa, transportandu-l intr-un loc neidentificat. Cert este ca, din seara zilei de 29, absolut niciun vecin al sotilor Cioaca-Ghinescu nu a vazut-o pe Elodia iesind sau intrand in apartament.
n In ziua de 30 august, la ora 7:45, dupa ce sustine, in fata anchetatorilor, ca s-a certat cu Elodia si ca i-a cerut acesteia divortul si, ca urmare, aceasta a plecat de acasa, Cioaca o suna pe mobil pe Elena Toader, bona lui Patrik, cerandu-i sa se grabeasca, deoarece trebuie sa plece urgent la Pitesti, sa-l duca pe copil la parintii sai. Bona ajunge la apartament in jurul orei 9:00, iar Cristian Cioaca pleaca doua ore in oras, cu masina, nefiind in stare sa le precizeze anchetatorilor unde anume a fost. Aceasta ar fi incuiat usa dormitorului conjugal. La ora 11:00, revine la apartament, il ia pe Patrik si pleaca la Pitesti.
In jurul orei 15:00, asistenta Emilia, ingrijorata, o suna pe Elodia pe telefoanele mobile. Constata ca acestea sunt inchise.
- La data de 1 septembrie, Cristian Cioaca o suna pe Emilia Nita si o intreaba daca este acasa, pentru ca vrea sa discute ceva cu ea. La ora 20:00, Cioaca ajunge la locuinta Emiliei, unde o intreaba daca stie cu cine a plecat Elodia in Dubai.

Spargerea laptopului
- Pe 2 septembrie, dimineata, Cioaca o suna pe Emilia si ii cere sa vina la cabinet. Cand a ajuns, Emilia a constatat ca usa era incuiata pe interior, i-a deschis Cioaca, imbracat in uniforma de politist. In interior se afla si politistul Marius Sebastian Breazu care tocmai patrunsese ilegal in laptop si, potrivit DIICOT Brasov, a extras toata corespondenta Elodiei de pe adresa ihaloo2000@yahoo.com, pe care a pus-o pe un memory-stik si a transferat-o pe e-mailul Anei Maria Ene, sora lui Cioaca. In aceeasi zi, in jurul orei 18:00, Cristian Cioaca o suna pe asistenta Emilia si o intreaba daca o stie pe Dana Milandru, cea cu care Elodia ar fi plecat in Dubai.
- Pe 3 septembrie, o suna din nou pe Emilia, cerandu-i un numar de telefon sau o adresa a Danei Milandru (actuala Muntean).
- Pe 4 septembrie, Cioaca, impreuna cu Marius Breazu, care este si finul Elodiei din prima casatorie a acesteia cu politistul Ciprian Mustata, patrund, potrivit unor surse judiciare, in baza de date a evidentei populatiei apartinand politiei, pentru a o localiza pe Dana Milandru (Muntean). Gasesc o adresa, insa constata ca persoana cautata nu mai locuia acolo. O gasesc la adresa indicata de noul proprietar al apartamentului. O chestioneaza in legatura cu afacerea Dubai, dupa care pleaca. La ora 11:00, Cioaca o suna pe Emilia Nita si ii spune ca a aflat ca Elodia a fost in Dubai cu Ilie Cristian. Potrivit acelorasi surse, seara, Cioaca are doua discutii telefonice mai mult decat dubioase. Prima, cu un ofiter Ursu, caruia ii spune ca a facut ceva rau, a inceput sa planga, dupa care a inchis telefonul. A doua discutie, identica cu prima, a fost cu Emilia Ghinescu, mama avocatei disparute.

Disparitia, sesizata dupa cinci zile
- In dimineata zilei de 5 septembrie, Cioaca merge la Politie unde depune o sezizare conform careia sotia sa a parasit domiciliul conjugal in data de 30 august. Sesizarea este inregistrata cu data de 6 septembrie. In aceeasi zi, il suna pe logodnicul Emiliei Nita caruia ii cere sa se deplaseze la Rasnov, la parintii Elodiei, de unde sa recupereze un set de patru cauciucuri pentru autoturismul Peugeot 607. Totodata, ii inmaneaza un plic pe care sa i-l dea Emiliei Ghinescu. In plic se afla o copie de pe voucherul pentru Dubai, avan-du-l ca titular pe SPP-istul Ilie Cristian, si cinci e-mailuri ale Elodiei, conversand cu acesta.
- Pe 6 septembrie, politistul Ursu se prezinta la apartamentul lui Cioaca, pentru a face o cercetare la fata locului cu privire la disparitia Elodiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.