Dupa decizia Curtii Constitutionale, Guvernul bajbaie dupa o decizie in privinta sortii CNSAS. Prima solutie a venit de la consilierul personal al premierului, Marius Oprea, care a propus o ordonanta de urgenta prin care dosa

Dupa decizia Curtii Constitutionale, Guvernul bajbaie dupa o decizie in privinta sortii CNSAS. Prima solutie a venit de la consilierul personal al premierului, Marius Oprea, care a propus o ordonanta de urgenta prin care dosarele CNSAS sa fie preluate de Institutul de Investigare al Crimelor Comunismului, aflat in subordinea Guvernului. In conditiile in care precizarile Curtii Constitutionale lasau sa se inteleaga ca institutia CNSAS nu a fost desfiintata, o alta solutie a venit de la consilierul de stat Stejarel Olaru. “Printr-o ordonata de urgenta se poate stabili ca atributiile CNSAS tin doar de strangerea probatoriului din dosarele de Securitate, urmand ca acest probatoriu sa fie trimis justitiei, pentru a decide daca o persoana a facut sau nu politie politica”, a declarat Olaru. PROTESTE. Ieri, peste 300 de persoane au protestat in Piata Universitatii pentru ca activitatea CNSAS sa nu fie blocata. Reprezentantii mai multor organizatii nonguvernamentale au sustinut ca “decizia Curtii reprezinta o intoarcere la practicile comuniste” si au solicitat revocarea judecatorilor Curtii si a Avocatului Poporului. Protestatarii au anuntat ca nu vor renunta la actiune pana nu se vor rezolva solicitarile lor. “Consideram ca, prin decizia sa, Curtea si-a depasit atributiile si a nascocit propria autoritate, deschizand calea unei restauratii cu cele mai grave consecinte pentru stabilitatea interna a Romaniei”, se arata si intr-un comunicat semnat de 11 asociatii si fundatii, care au cerut Guvernului sa adopte o OUG care “sa evite acest blocaj” si Parlamentului sa corecteze legea astfel incat sa-si pastreze “esenta si spiritul”. La randul sau, Regele Mihai I a aratat ca incetinirea sau oprirea efortului de deconspirare a politiei politice comuniste este “un act impotriva viitorului romanesc”. “CNSAS este o institutie perfectibila, care are multe de facut pentru a ajunge la rezultatele de care societatea romaneasca are nevoie. Dar aceasta institutie are nevoie sa fie intarita, nu desfiintata”, a spus fostul suveran, subliniind ca in Romania trebuie sa domneasca legea, nu oamenii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.