De la inceputul lunii si pana pe 24 februarie, la Galeria Posibila din Bucuresti este deschisa expozitia "Z-Boats", un proiect prezentand o calatorie pe Dunare si constructia unei nave functionale formata din trei vase - pe de o parte, proiect artist
De la inceputul lunii si pana pe 24 februarie, la Galeria Posibila din Bucuresti este deschisa expozitia "Z-Boats", un proiect prezentand o calatorie pe Dunare si constructia unei nave functionale formata din trei vase - pe de o parte, proiect artistic, pe de alta, arhitectura modulara. Proiectul le apartine artistului austriac Rainer Prohaska si producatorului Eva Grumeth si a inceput vara trecuta, cand Rainer Prohaska si echipajul sau au coborat pe Dunare din Austria (Krems) pana in Bulgaria (Ruse), calatoria lor de zece saptamani fiind un "work-in-progress" - in timpul navigarii, artistul a gandit o structura modulara care sa evolueze in timp si din care sa rezulte, in final, trei ambarcatiuni foarte flexibile, legate intre ele doar prin cabluri si franghii. Una dintre regulile calatoriei a fost aceea de a folosi doar materiale gasite, cumparate sau daruite, toate - legate intr-un fel sau altul de malurile apei. Proiectul va fi expus "pe uscat" in Austria si va cuprinde o parte documentara si o alta de fotografie de arta realizata in timpul calatoriei. Expozitia de la Bucuresti poate fi vizitata de miercuri pana duminica, intre orele 14.00 si 19.00. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.