Una dintre figurile de top ale al-Qaeda, Abu Laith al-Libi, a fost ucisa in Pakistan, a anuntat joi un site islamic. Oficialii pakistanezi au declarat ca 11 oameni, printre care sapte arabi, au murit intr-un atac cu racheta asupra unei cladiri din no
Una dintre figurile de top ale al-Qaeda, Abu Laith al-Libi, a fost ucisa in Pakistan, a anuntat joi un site islamic. Oficialii pakistanezi au declarat ca 11 oameni, printre care sapte arabi, au murit intr-un atac cu racheta asupra unei cladiri din nord-vestul Pakistanului, linga granita afgana. Al-Libi, care se presupune ca era legatura-cheie dintre talibani si al-Qaeda, a fost acuzat de punerea la cale a bombardarii unei baze militare americane din Afganistan, anul trecut, in timpul vizitei vicepresdintelui SUA, Dick Cheney. El se afla pe lista Statelor Unite cu cele 12 persoane cele mai cautate in lume, cu o recompensa pe capul lui de 200.000 de dolari. Oficialii pakistanezi au negat initial ca ar sti ceva despre moartea lui al-Libi. Site-ul preciza doar ca al-Libi s-a "sacrificat" impreuna cu un grup de "frati" pe teritoriul Pakistanului musulman, dar nu oferea alte detalii. A doua zi insa, autoritatile pakistaneze au confirmat ca Abu Laith al-Libi a fost ucis de un tir de rachete. "Al-Libi era la fata locului in momentul exploziei, nimeni nu a supravietuit, asa ca noi credem ca a fost ucis", a declarat un responsabil din serviciile de informatii din Miranshah, sub acoperirea anonimatului. Cadavrele persoanelor ucise de racheta au fost inmormintate imediat, astfel incit Islamabadul nu poate sa confirme ca liderul al-Qaeda se numara printre victime, anuntase armata pakistaneza. Un oficial de la Washington a afirmat ca este un succes important uciderea unuia dintre cei mai mari teroristi din lume, dar nu a dat amanunte despre circumstantele mortii acestuia. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.