URGENT - In curand Elena trebuie sa inceapa tratamentul care va da verdictul final
A trecut prin 10 operatii si nenumarate cure de chimioterapie. La 40 de ani, Elena se lupta cu una dintre cele mai rare forme de cancer intalnite in Romania.

URGENT - In curand Elena trebuie sa inceapa tratamentul care va da verdictul final
A trecut prin 10 operatii si nenumarate cure de chimioterapie. La 40 de ani, Elena se lupta cu una dintre cele mai rare forme de cancer intalnite in Romania. Corpul ei a fost invadat de 4 metastaze. Acum insa, dupa trei ani de chin, Elena mai are doar un pas de facut. Pas ce costa, insa, mii de lire sterline.

Nu si-a mai strans in brate fetele de mai bine de un an de zile. Traieste departe de ele, lipita de un pat de spital, inconjurata de asistente si doctori. Mirosul de medicamente i s-a impregnat in haine si in piele. Au trecut aproape 3 ani de cand boala a inceput sa i se cuibareasca in trup. La inceput, parca nu a vrut sa dea atentie. Orice semn de slabiciune a organismului il punea repede pe seama stresului sau a oboselii. Nu a putut insa, sa ignore prea multa vreme zgandarelile bolii. Intr-o zi, s-a hotarat sa mearga la doctor. Era in preajma Craciunului si Elenei, femeia de 40 de ani, mama a doua copile de 15, respectiv 13 ani, nici prin minte nu i-ar fi trecut ca medicul avea sa-i descopere ceva ce rar se intalneste in Romania: coriocarcinom stadiu III, cu metastaza pulmonara. La inceput i s-a spus ca ar avea fibrom. A mers din doctor in doctor, din spital in spital, pana ce medicul Padeanu de la spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti i-a stabilit diagnosticul. In martie 2005, prima interventie chirurgicala deja avea sa fie efectuata. Tumora primara i-a fost eliminata. Au urmat apoi 5 cure de chimioterapie agresiva. Dupa trei luni insa, medicii aveau sa-i recomande o a doua operatie pentru a se elimina metastaza de la plamani. Profesor-doctor Th. Harvath de la Spitalul Militar Central a fost cel care i-a fost indelung aproape. Pe parcursul a doi ani de zile, femeia a avut de indurat 20 de sedinte de chimioterapie, un numar extrem de mare pentru organism. Dupa tot acest chin, rezultatele au aratat ca totul a fost in zadar.

4 METASTAZE. Elena insa, nu a incetat sa spere. Familia i-a fost alaturi in permanenta. Colegii de serviciu au sprijinit-o, iar credinta sa in Dumnezeu a intarit-o si i-a aratat, ca prin minune, calea pe care trebuie sa o urmeze. "Speranta ca Elena se poate vindeca a venit din Marea Britanie, unde am reusit sa stabilim legatura cu Prof. M. J. Seckl-Charing Cross Hospital, cel mai bun expert din lume pe acest tip de cancer", povesteste sotul femeii, Gheorghe Boboc. In ianuarie 2007, cand a avut loc prima intalnire cu medicul englez, investigatiile realizate au aratat ca situatia in care femeia se afla era critica: corpul sau fusese invadat de 4 metastaze.

Intr-o perioada de sapte luni, Elena a fost nevoita sa suporte nici mai mult, nici mai putin de 6 operatii complexe si 13 cure de chimioterapie. "Medicii au constatat ca starea ei se imbunatatea. Tratamentul ii mergea bine. Au hotarat ca tot ce trebuie sa faca este sa o supravegheze", povesteste sotul femeii. De un an se afla la Londra, alaturi de sotia sa. Zi de zi, a asistat la lupta acerba pe care aceasta o da cu boala.

Un pas spre vindecarea completå. Incercarile prin care a trecut au fost multe si greu de indurat. Mai cu seama, ca atunci cand se asteptau ca totul sa intre pe fagasul normal, CT si RMN-ul efectuate au evidentiat o recidiva periculoasa a bolii: o tumora in pelvis si inca una la plaman. S-a hotarat inlaturarea tumorii din pelvis. Elena avea iar sa treaca prin cure lungi si istovitoare de chimioterapie, de data asta insa mult mai costisitoare decat cele precedente. "Profesorul Seckl a hotarat ca sotia mea sa faca chimiotratament cu alimta-cisplatin, un tratament extrem de scump, care costa 20.000 de lire sterline, dar care are rezultate foarte bune", explica Gheorghe Boboc. Acum, Elena trebuie sa primeasca un tratament high-dose cu mobilizare si transplant de celule stem. "El va dura cam o luna, pacientul va fi izolat, pentru ca imunitatea ii va fi foarte scazuta, totul este extrem de complicat, dar si foarte important. Daca reusim sa trecem cu bine de acest hop, am fi la un pas de vindecarea completa", spune barbatul si vocea ii tremura. Din pacate insa, suma la care se ridica tratamentul este de aproape 80.000 de lire sterline. Pana acum au cheltuit deja 90.000 de lire sterline. Timpul insa, nu ingaduie taraganare. Conform medicilor straini, in maximum 2 saptamani, Elena trebuie sa inceapa tratamentul. In lipsa banilor, sansele ei de vindecare s-ar narui complet. Cele 10 operatii pe care le-a facut in decurs de aproape 3 ani ar fi inutile. Elena trebuie sa se faca bine. Pentru ea, pentru sotul si fiicele sale care o asteapta acasa!

"Sotia mea a trecut prin multe chinuri. Dar a indurat totul de dragul fetitelor noastre. Cu incredere si curaj. Daca reusim sa strangem toata suma si sa beneficieze de tratamentul final, putem spune: 'Am invins!>>"
Gheorghe Boboc - sotul Elenei


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.