Salam cu apa si grasime
Depasirea procentului de apa, grasimi sau de amidon in compozitia preparatelor din carne sunt principalele abateri ale producatorilor, constatate in urma actiunilor de control, a declarat, ieri, secretarul de stat
Salam cu apa si grasime
Depasirea procentului de apa, grasimi sau de amidon in compozitia preparatelor din carne sunt principalele abateri ale producatorilor, constatate in urma actiunilor de control, a declarat, ieri, secretarul de stat de la Autoritea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Dan Vlaicu, informeaza Mediafax. "Concluziile acestui control sunt destul de ingrijoratoare, in sensul ca peste jumatate din produsele verificate induc in eroare consumatorul si, in concluzie, inseala cumparatorul roman. Jumatate dintre firmele controlate au fost sanctionate", a spus seful ANPC. "Putem vorbi de depasiri minore, de greseli de productie (un procent sau doua), dar sunt si producatori care incalca legea in mod repetat si ajung chiar la falsificarea de produs", a declarat, la randul sau, presedintele Asociatiei Romane a Carnii , Sorin Minea. Controlul efectuat la sfarsitul anului trecut de ANPC a cuprins 851 de operatori economici, fiind verificate 74.850 kg de preparate din carne, constatandu-se ca peste 40.000 kg nu se incadrau in prevederile legale privind protectia consumatorilor. (L.M.)
Cosmetice cu bere
Cosmeticele traditionale cu bere se bazeaza pe traditia de secole a berii cehoslovace, care, datorita calitatilor sale, este recunoscuta drept cea mai buna din lume. Berea este o sursa bogata de vitamine din grupul B si minerale, care ajuta din plin la regenerarea pielii, marind rezistenta la efectele adverse ale mediului. Aceste efecte de catifelare si hranire au determinat Manufaktura sa produca o gama originala de cosmetice cu bere: sampon regenerant, gel de dus reconfortant, spuma de baie relaxanta, sapun emolient si masca hranitoare de fata, toate avand o aroma dulce-amara. Samponul este indicat pentru parul deteriorat, facandu-l mai puternic si luminos, in timp ce spuma de baie relaxanta calmeaza si regenereaza pielea. Gelul de dus reconfortant contine vitamine din grupul B, hamei cu efect calmant, minerale si extracte de porumb iar sapunul emolient contine drojdie de bere, ulei de nuca de cocos si vitamina E protejand impotriva efectelor adverse de mediu. (C.S.)
Ajutor de stat pentru IMM-uri
Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) care vor investi in crearea de noi amplasamente de productie, extinderea unui spatiu existent sau in diversificarea portofoliului pot beneficia de un ajutor de stat regional, dupa ce Consiliul Concurentei (CC) a avizat schema acestuia. Valoarea maxima a finantarii nerambursabile nu poate depasi 1,5 milioane euro, alocarea financiara pentru perioada 2007-2013 pentru aceasta schema (care va fi implementata de Ministerul pentru IMM-uri) fiind de 122 milioane de euro. Reamintim ca, ajutoarele de stat sunt interzise de Uniunea Europeana pentru a nu afecta libera competitie. Sunt cateva exceptii acceptate de Bruxelles, printre care si ajutorul de stat regional acordat IMM-urilor. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.