Pentagonul nu este pregatit sa raspunda unui atac chimic, biologic sau nuclear asupra Statelor Unite, a anuntat joi un grup independent de cercetare din cadrul Congresului. "Nu ai putea sa infrunti nici o brigada de cercetase cu planurile pe care le-
Pentagonul nu este pregatit sa raspunda unui atac chimic, biologic sau nuclear asupra Statelor Unite, a anuntat joi un grup independent de cercetare din cadrul Congresului. "Nu ai putea sa infrunti nici o brigada de cercetase cu planurile pe care le-a elaborat Departamentul Apararii", a declarat presedintele Comisiei Garzii si Rezervelor Nationale, general maior in rezerva din cadrul Marinei. In timp ce alte agentii federale, inclusiv Departamentul pentru Securitate Interna, sint responsabile de portiuni din planul guvernamental de contracarare a unui atac, Departamentul Apararii este singura agentie cu resursele si capacitatea necesare pentru o contracarare completa, a explicat comisia. Armata nu a alocat suficient timp si resurse pentru astfel de operatiuni, partial din cauza tensiunilor istorice dintre guvernul federal si state, mai scrie comisia. Oficialii din domeniul apararii au mai spus ca armata considera ca rolul sau in situatiile de urgenta este de a sustine agentiile civile. Garda si Rezervele Nationale au un mandat dublu - de a lupta peste Ocean si de a juca un rol in apararea interna. Guvernatorii statelor comanda fortele Garzii pe timp de pace si le pot mobiliza in cadrul unor urgente locale. Presedintele poate activa Garda pentru misiuni federale, cum ar fi razboiul din Irak.



Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.