Dincolo de beneficiile de imagine sau de natura politica aduse de organizarea summit-ului NATO in Romania, putem vorbi de efecte direct la nivel de "gazed". Caci dupa ce summit-ul se va fi terminat, mare parte a resurselor logistice folosite va ram

Dincolo de beneficiile de imagine sau de natura politica aduse de organizarea summit-ului NATO in Romania, putem vorbi de efecte direct la nivel de "gazed". Caci dupa ce summit-ul se va fi terminat, mare parte a resurselor logistice folosite va ramane in dotarea Palatului Parlamentului.

In aceasta situatie se afla si Senatul, care, profitand de acest context, isi amenajeaza propriul restaurant intr-un spatiu proaspat primit in administrare de la Camera. Asta dupa ce tot anul trecut senatorii s-au plans ca trebuia sa se inghesuie cu colegii deputati in restaurantul acestora. Pentru amenajarea ca restaurant a spatiului cunoscut drept Salonul Rustic, Senatul va folosi aproximativ 1 milion de euro, dupa cum spune secretarul general al acestei camere, Dan Vasiliu. Numai ca banii nu vin din bugetul Senatului pe 2008, ci din fondurile alocate de Executiv pentru organizarea summit-ului, caci si Salonul Rustic va fi folosit pentru servirea mesei de catre participantii la summit.

"Restaurantul trebuia amenajat, dar fondurile care erau alocate in bugetul nostru permiteau accesul in acest restaurant abia peste un an, un an si jumatate. Am profitat de summit, de fondurile alocate de Guvern pentru acest eveniment", admite Vasiliu. In consecinta, Senatul a demarat achizitiile si lucrarile de amenajare a Salonului Rustic. Linie profesionala de pregatire a alimentelor, estimata undeva pe la jumatate de milion de lei noi, care include aparate de curatat legume, preparat carne si peste sau chiar de... spalat oua, renovarea peretilor, gresie si faianta noua la bucatarie, mobilier special etc. Normele diplomatice ale organizarii summit-ului au decis chiar si forma meselor. Vasiliu spune ca initial s-a decis achizitionarea de mese rotunde, dar cum organizatorii nu au fost de acord au fost comandate mese patrate. Asta pentru "egalitate" intre ocupantii lor. Cat priveste servirea senatorilor, Vasiliu spune ca se doreste incheierea unui contract cu o firma de catering.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.